Lounasravintoloissa ei enää uunilohta juurikaan tarjoilla lohen korkean hinnan takia. Myös kanan ja naudanlihan hinta on noussut. Porissa lounaskahvila Miittingissä käy päivittäin 80–100 lounasruokailijaa.

Uunilohi katosi porilaisista lounaspöydistä – raaka-aineiden hintojen nousu köyhdyttää lounastarjontaa

Jatkossa lounaiden hinnat uhkaavat nousta. Yrittäjät peräävät nyt valtiolta vastaantuloa laskemalla ruuan arvonlisäveroa ja nostamalla lounaan verotusarvoa.

Lounasruokaloiden valikoimat ovat raaka-ainekustannusten nousun myötä muuttaneet muotoaan. Lounaskattauksista on hävinnyt lähes tyystin lohi, ainakin uunilohifileen muodossa.

”Ennen meillä oli uunilohta tarjolla kerran viikossa, mutta enää sitä ei ole saumaa tarjota. Lohen hinta on noussut jopa sata prosenttia”, sanoo porilaisen lounaskahvila Miittingin kokki Susanna Viitanen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut