Aito Säästöpankin liiketoiminta kasvoi, samalla konttoripalvelut supistuvat esimerkiksi Porissa, Säkylässä ja Eurassa

Tampereella pankin pääkonttori muuttaa uusiin tiloihin.

Porissa Aito Säästöpankilla on konttori keskeisellä paikalla, mutta osana alkuvuodesta päätettyä uudelleenorganisointia sieltä ei saa jatkossa rahaa kassasta.

11.8. 13:00

Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla toimiva Aito Säästöpankki kertoo liiketoimintansa kehittyneen alkuvuoden aikana myönteisesti.

Liikevoitto nousi 7,6 miljoonaan euroon ja kasvoi vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 33 prosenttia. Pankki sai myös 1 732 uutta asiakasta.

Pankilla on takanaan vahva muutosten kausi. Ylihärmän Säästöpankki yhdistyi Aito Säästöpankkiin kesäkuun alussa. Laajentumisen jälkeen pankki hakee kasvua myös Seinäjoen talousalueelta.

Alkuvuoden muutosneuvottelut supistivat Aito Säästöpankin konttoriverkostoa. Säkylän ja Valkeakosken konttorit ovat viimeistä päivää auki perjantaina 12. elokuuta.

Samalla pankki keskitti kassapalvelut Huittisiin, Ikaalisiin, Kauhavalle ja Pälkäneelle. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi Porin ja Euran konttoreiden kassapalvelut päättyvät.

Säkylän konttorin lopettamista kritisoitiin Satakunnan Kansan mielipidesivulla, mutta Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen sanoo, ettei heille ole tullut paljon palautetta koko toiminta-alueelta. Hänestä kannanotot oman paikkakunnan konttorin puolesta kertovat siitä, että paikkakunnan koetaan yleisesti menettävän jotakin.

”Mielenkiintoista on yleisesti enkä nyt puhu erityisesti Säkylästä, että useasti tällaiset kannanotot voivat olla sellaisilta, jotka eivät ole meidän asiakkaita”, Ahonen sanoo.

Ahonen painottaa, että he tekivät organisaatiomuutoksen, joka vaikuttaa koko toiminta-alueeseen. Taustalla vaikuttaa yleinen kehitys: moni asiakas valitsee nykyään mielellään verkkotapaamisen konttorikäynnin sijaan ja siksi niihin satsataan laajasti. Palveluverkoston muutos tehtiin kulujen karsimiseksi ja pankin kilpailukyvyn takaamiseksi.

”Haluamme pitää toimipisteitä auki niin paljon kuin mahdollista, mutta lähellä isoa Huittisten konttoria on aika vaikea perustella, minkä takia myös Säkylässä pitäisi olla konttori”, Ahonen sanoo.

Tampereella Aito Säästöpankki on muuttamassa uusiin tiloihin. Samalla Tampereen neljästä konttorista karsitaan kaksi. Keskustan lisäksi pankki palvelee Hervannassa.

Huittisten Säästöpankki yhdistyi Aito Säästöpankkiin kaksi vuotta sitten. Aito Säästöpankki Oy kuuluu valtakunnalliseen Säästöpankkiryhmään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut