Hytittömät traktorit kokoontuvat Kauvatsalle lauantaina

Kauvatsa elää päättää kylän tapahtumasarjan.

Kauvatsa elää -tapahtuma piti järjestää viime vuonnakin. Tuolloin tapahtuma peruuntui koronan takia. Kuvassa traktorien kanssa ovat Jari Vuortenväli, Juha-Pekka Knuutila ja Kosti Mäkinen.

10.8. 16:45

Kauvatsa

Kauvatsan verrattain tapahtumatäyteinen kesä päättyy ensi viikonloppuna hytittömien traktorien kulkueeseen.

Lauantaina Seuratalon pihassa järjestetään toista kertaa Kauvatsa elää -tapahtuma. Tapahtuma järjestettiin kylällä ensimmäisen kerran vuonna 2020. Viime vuonnakin järjestäjä eli Kauvatsan mopedistit ry oli valmistelemassa tapahtumaa, mutta se jouduttiin perumaan viime hetkillä.

”Viime vuonna tapahtuma peruttiin viikkoa ennen koronan takia. Edellisenä perjantaina kiellettiin yli 50 henkilön tapahtumat. Kauvatsa elää -tapahtumaan arvioitiin kuitenkin saapuvan 150–200 henkilöä”, kertoo Kauvatsan mopedistien puheenjohtaja Kosti Mäkinen.

Nyt hän toivoo, että kyläläiset innostuvat saapumaan paikalle traktoreillaan ja ihastelemaan toisten kulkuneuvoja. Mäkisen mukaan tapahtuma on tarkoitettu nimenomaan hytittömille traktoreille.

”Vuosimallia 1970 oleville ja sitä vanhemmille”, hän tarkentaa.

Tapahtuma huipentuu kello 13, kun traktorit lähtevät kulkueessa Seuratalolta Kauvatsan keskustan kautta Yttiläntien ja Valvatuntien risteykseen.

Toisin kuin Kauvatsan mopokarnevaalien aikaan, nyt kylällä ei ole liikenteenohjausta tapahtuman takia.

”Tämä on niin pieni tapahtuma. Odotamme paikalle noin kolmeakymmentä traktoria. Ensimmäisellä kerralla niitä oli muistaakseni 18. Nyt odotamme lisää traktoreita Huittisista ja paikallisilta.”

Traktoritapahtuman järjestämisen taustalla on yksinkertainen selitys.

”On ihmisiä, kuten minä, joilla on harrastetraktoreita”, Kosti Mäkinen aloittaa.

”Halusimme koota niitä yhteen ja järjestää kyläläisille oman tapahtuman loppukesään.”

Kauvatsa elää järjestetään Seuratalon kentällä lauantaina 13. elokuuta kello 10 alkaen. Traktorien kulkue lähtee liikkeelle kello 13.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut