Yyterin uimavedessä on havaittu sinilevää

Uimista ei ole ainakaan toistaiseksi rajoitettu.

Kuvituskuva. Uimista ei ole Yyterissä rajoitettu, mutta kaupunki kehottaa jokaista tarkastamaan veden tilan silmämääräisesti ennen pulahtamista mereen.

10.8. 8:57

Pori

Yyterin uimarannalta 9. elokuuta otetussa sinilevänäytteessä on havaittu runsaasti sinilevää. Näytteestä tehdään vielä lajimääritys, joka valmistuu tällä viikolla. Tilannetta seurataan eikä rannalla uimista rajoiteta, kertoo Porin kaupunki tiedotteessaan.

Rannalle pystytetään varoituskylttejä, ja Porin kaupungin ympäristö- ja terveysvalvontayksikkö käy tarkastamassa levätilanteen myös tänään keskiviikkona 10. elokuuta.

”Tuulten ja virtausten taki sinilevän määrä vedessä voi vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana. Siksi uimarin kannattaa itse arvioida silmämääräisesti uimaveden tila aina ennen uimista. Ihmisten herkkyys sinilevien aiheuttamille oireille vaihtelee suuresti, mutta jos epäilee uineensa sinileväisessä vedessä, kannattaa uinnin jälkeen peseytyä huolellisesti”, neuvoo terveysinsinööri Heidi Rosenblad.

Vähäinen määrä sinilevää näyttää vedessä vihreiltä tai kellertäviltä hiukkasilta. Runsas määrä sinilevää muodostaa veteen vihreitä levälauttoja ja sitä kasautuu rannoille.

Havainnot sinilevästä voi ilmoittaa Porin terveysvalvontaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut