Jarkko Eve muistelee lämmöllä säveltäjänerona pitämänsä Hakulisen viimeistä keikkaa – ”Kannettiin kaverin kanssa Jussin urku lavalle”

Jarkko Eveä ja Jussi Hakulista yhdisti musiikki ja porilaisuus.

Jussi Hakulinen esiintymässä Alaston kaupunki -konsertissa viime vuonna.

9.8. 21:20

Porilainen muusikko ja Dingo-yhtyeen alkuperäinen basisti Jarkko Eve muistelee edesmennyttä Jussi Hakulista nerokkaana säveltäjänä. Ensimmäiset muistonsa hän sijoittaa Reposaaren VPK-talolle ja keikkalavoille.

”Mulla on itseltäni sieltä ensimmäiset muistikuvat, ja Jussi oli silloin jo introvertti ja nero säveltäjä, joka oli vähäsanainen. Hän ilmensi laulujensa kautta itseään. Sieltä keikoilta on ensimmäiset muistot Jussin kanssa.”

Eve kuvailee suhdettaan Hakuliseen kollegallisen arvostavaksi.

”Ei olla koskaan oltu tiiviissä tekemisissä, mutta aina kun ollaan nähty, niin on ollut kuin oltaisiin aina tunnettu toisemme. Kun tehtiin yhteinen konsertti tuolla viime elokuussa Kehräämöllä ja Alaston kaupunki -musikaalin tiimoilta, niin tietysti ollaan oltu paljon enemmän tekemisissä.”

Even viimeisin kohtaaminen oli Hakulisen viimeisellä keikalla Keitaan kesäjuhlilla heinäkuun lopussa.

”Kävin Jussia moikkaamassa takahuoneessa ja pojat valmistautuivat siellä keikkaan. Jussi sanoi, kun keikka oli alkamassa, että ’Etsä Jakke viitti kantaa ton mun urun lavalle?’ Kannettiin kaverin kanssa Jussin urku lavalle. Saatiin urku paikalleen ja jäätiin siihen eturiviin vielä katselemaan Jussin keikkaa. Saatiin nautiskella Jussin viimeisestä keikasta.”

Eve kuvailee Hakulisen jättävän merkittävän jäljen musiikkimaailmaan.

”Hän olisi säveltäjänä ja biisintekijänä aivan merkittävä suomirockin ja porirockin legenda. Me tullaan näkemään, että Jussin musiikki tulee elämään ikuisesti. Todella iso jälki jää.”

Eve kuvailee myös porilaisuuden yhdistäneen heitä musiikin lisäksi.

”Tämä on Porille kollektiivinen palanen, joka tästä putoaa. Kollektiiviin syntyy särö ja porilaisten sydämiin myös. Luulen, että tämä koskettaa erittäin montaa porilaista.”

Jarkko Eve esiintyi yhdessä Pertti ”Nipa” Neumannin, Tero Vaaran ja Jussi Hakulisen kanssa Alaston kaupunki -konsertissa viime vuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut