Julkkikset muistelevat edesmennyttä Jussi Hakulista sosiaalisessa mediassa – Herra Ylppö jakoi muistonsa lapsuuden sankarinsa kanssa työskentelystä

Laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulisen kuolema herättää runsaasti tunteita sosiaalisessa mediassa.

Jussi Hakulinen kuoli 57-vuotiaana kotonaan Porissa.

9.8. 19:59

Tieto Porirockin legendan Jussi Hakulisen kuolemasta on tänään järkyttänyt monia. Kuolinuutinen on saanut monet muistelemaan edesmennyttä muusikkoa.

Twitter ja Facebook ovat täyttyneet runsaista osanotoista. Lukuisat julkisuudenhenkilöt ottivat myös osaa Hakulisen kuolemaan.

– ”Hän tahtoi nimensä tähtiin. Hän halusi olla kuolematon. Mutta silloin ennen tähdenlentoa. Pakko kuolla on” Hyvää taivasmatkaa Jussi Hakulinen. Yksi kovimmista on poissa, turkulainen liikemies Jethro Rostedt twiittasi.

– Jussi Hakulisen poismeno kolahti. Hän teki kaikki mun mielestä hienoimmat Yö-biisit, kuten En saanut sua pilviin, Hän tanssi kanssa enkeleiden, Kaksintaistelu, Sunnuntaisin kuolee kuninkaat, Vain yksi mies voi nostaa myrskyn ja Vieraskirja... Levyt soimaan ja lepää rauhassa, kirjoitti Sohvaperunat-ohjelmasta tuttu Juhani Koskinen Twitterissä.

– Hei Jussi. Vuosia sitten otit muhun yhteyttä. Soitit sairaalasta. Kerroit että arvostat mua ja halusit tehdä yhteistyötä. Se oli hämmentävää. Olithan yksi lapsuuden sankareistani. Teimme yhteistyötä ja saimme jopa Iskelmä-Finlandian. Silloin soitit gaalasta ja sinua nauratti. Sanoit, että ”Enhän mä edes pidä iskelmistä.” Meillä ei koskaan ollut minkäänlaista kitkaa ja arvostus oli molemminpuolista. Ollin muistokonsertin aikaan soitit ja sanoit, että ”Sä saat esittää minkä tahansa biisini”. Olit oikea taiteilija. Levy-yhtiöt kyselivät sinulta hittejä, mutta et sinä mikään tehdas ollut. Muutama kuukausi sitten soitit ja puhuimme yli tunnin. Musiikkibisneksestä, Ollista, elämästä ja tulevasta Yön Viimeinen Varietee -konsertista. Lähetit minulle Porisperen keikan tallenteen. Se oli hyvä. Pariin viimeiseen puheluusi en vastannut. Oli jotain muuta. Harmi. ”Niin loppui se kaunis varietee. Jota ei kai enää esitetä. Koskaan uudelleen” Nyt mun pitää poistaa sun numero. Itku tuli. Voimia omaisille. Hyvää matkaa bro ja kiitos kaikesta, muusikko Herra Ylppö kirjoitti Facebookissa.

– Henkilökohtainen suhteeni Yö-musaan sekä soolouraan on ohut, mutta Jussi Hakulinen oli kiistatta yksi suurista suomalaisista säveltäjistä sekä tekstittäjistä jonka laulut jäävät elämään. Kevyitä multia, kirjoitti radiotoimittaja ja -juontaja Juha Valvio.

– Voi ei! Lisää huonoja uutisia. Tutustuttiin Kreetalla hotellin uima-altaalla -91. Keskustelu alkoi jotenkin näin, että etkös sä oo se ja etkös sä taas oo se? Ystävystyttiin heti ja loppuloma menikin yhdessä viettäen. Sun ja Sarin häät olivat yhdet parhaimmista. Viime vuosina ei paljon tapailtu, mutta ystävyys säilyi. Olit hauska mies. Täynnä itseironiaa, etkä ottanut itseäs liian vakavasti. R.I.P Jussi Hakulinen Hyvää matkaa Jussi. Lämmin osanottoni läheisille, kirjoittaa muusikko Jiri Nikkinen.

Suru-uutinen oli tavoittanut nopeasti myös toisen porilaisen rocklegendan Pertti ”Nipa” Neumannin, jonka Satakunnan Kansa tavoitti tiistai-iltapäivällä.

– Kyllä mä sen juuri tosta luin itsekin, pienoisessa shokkitilassa tässä olen. Ensisijaisesti syvä osanottoni omalta puoleltani Jussin läheisille, Neumann kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut