Kokemäen akkutehdashanke ei edellytä YVA-menettelyä

Päätöksellä on myönteinen vaikutus hankkeen aikatauluun.

Havainnekuva Kokemäelle suunnitellun akkutehtaan sijoittumisesta.

8.8. 19:27

Kokemäki

Kokemäen akkutehdashankkeeseen ei sovelleta YVA-lain mukaista ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. Näin päätti Varsinais-Suomen ely-keskus viime perjantaina.

Kokemäen kaupunginjohtaja Teemu Nieminen on tyytyväinen päätökseen. Hän toteaa kaupungin tiedotteessa, että ely-keskuksen päätös on omiaan hälventämään kokemäkeläisten mahdollisia huolia tehtaan ympäristövaikutuksista.

”Lisäksi päätöksellä on positiivinen vaikutus hankkeen eteenpäin viemiseen aikataulullisesti”, kaupunginjohtaja toteaa.

Niemisen mukaan päätös tuntuu kiitokselta kaupungin tekemää työtä kohtaan.

Yhdysvaltalainen Æsir Technologies -yhtiö suunnittelee perustavansa Kokemäelle nikkelisinkkiakkuja valmistavan tehtaan, joka työllistäisi jopa yli 400 työntekijää.

Tehtaan ei ole määrä valmistaa raaka-aineita itse, eikä se aiheuta kemiallista muuntoprosessia tai tuota epäorgaanisia kemikaaleja.

Yritys aikoo ostaa valmistuksessa tarvittavat aineet kuivajauheina, levyinä, koteloina ja pientarvikkeina. Tehtaalla kuiva-aineet sekoitetaan puhdistettuun veteen ja niistä valmistetaan katodi- ja anodielementit.

Tiedotteen mukaan epäorgaaniset aineet tulevat valmiina tehtaalle niiden alkuperäistuottajilta ja valmiit tuotteet lähetetään asiakkaille ilman sähkövarausta.

Kaupungin mukaan yhtiön tuotannossa ei synny mitään sivuvirtoja tehtaan ulkopuolelle sijoitettavaksi. Tuotannossa käytettävät aineet ja materiaalit ovat akkuteknologian kuivia perusaineita.

Prosessista ei pääse eikä päästetä vettä tai kaasuja rakennusten ulkopuolelle tai luontoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut