Hiirijärven kyläpäivää vietetään jälleen koulujen alettua

Vuonna 2017 elvytetyn kylätapahtuman perinteet juontavat viime vuosituhannelle saakka.

Hiirijärven kyläpäivässä järjestetään muun muassa keppihevosten askartelua ja keppihevosrata. Arkistokuva Ulvilan Hansamarkkinoilta.

7.8. 16:53

Harjavalta

Hiirijärven kyläpäivä järjestetään jälleen sunnuntaina 14. elokuuta. Kyläpäivä on perinteisesti järjestetty ensimmäisenä sunnuntaina koulujen alun jälkeen, mutta pandemia-aika on rikkonut perinnettä.

”Mukavaa päästä jälleen järjestämään kyläpäiviä. Vanhempi väki tykkää tulla kahvittelemaan ja tapaamaan tuttuja, nuoremmat viihtyvät askartelujen ja pomppulinnan parissa”, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Lehtinen kertoo.

Luvassa on ainakin haitarimusiikkia, askartelumahdollisuuksia, kasvomaalausta ja Marttojen paistamia muurinpohjalettuja. Paikalliset yritykset esittelevät toimintaansa ja alueen maanviljelijät myyvät tuotteitaan.

”Lapset ja lapsenmieliset pääsevät askartelemaan keppihevosia ja pannunalusia ja maalaamaan kiviä”, Lehtinen sanoo.

Kyläpäivässä voi myös leikkiä keppihevosradalla tai heittää saapasta ja hevosenkenkää.

Hiirijärven kyläyhdistyksen järjestämän kyläpäivän historia yltää aina viime vuosituhannelle saakka. Kun kyläyhdistys herätettiin uudelleen henkiin vuonna 2017, myös kyläpäivät saivat jatkoa.

Nykyinen kyläyhdistys on saanut järjestämistään tapahtumista positiivista palautetta. Osallistujia kussakin tapahtumassa on ollut noin sata.

”Tarkoituksena on järjestää jälleen mukava, vanhanajan kylätapahtuma kyläläisille ja muille. Rentoa yhdessäoloa ja nuorille tekemistä”, Lehtinen kertoo.

Tapahtuma alkaa kello 12 Hiirijärven koululla ja päättyy kello 15.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut