Uusi Miss Satakunta kamppaili pitkään masennuksen kanssa ja haluaa missinä edistää mielenterveystyötä – ”Se on varmasti tärkeä syy siihen, miksi tässä nyt seison”

Miss Satakunta -kilpailun finaali järjestettiin lauantaina Porin Puuvillassa. Voittajaksi ja uudeksi Miss Satakunnaksi kruunattiin porilainen Jade Saine. Satakunnan Kansan yleisöäänestyksen voiton nappasi porilainen Emilia Koikkalainen.

Keskellä uusi Miss Satakunta Jade Saine, oikealla 2. perintöprinsessa Venla Lemmetti ja vasemmalla 1. perintöprinsessa Emilia Koikkalainen.

6.8. 18:25

Pori

Miss Satakunta -kilpailu huipentui Porin Puuvillan kauppakeskuksessa lauantaina, kun tuomaristo kruunasi maakunnalle uuden missin. Kirkkaimman kruunun ja tittelin pokkasi ensimmäistä kertaa missikilpailuihin osallistunut porilainen Jade Saine.

Satakunnan Kansan yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Emilia Koikkalainen.

”Tuntuu aivan huikealta, tietysti aina toivoo voittavansa, mutta en uskaltanut ajatella, että lähtisin täältä tosiaan voittajana”, liikuttunut Saine kuvaa tuntemuksiaan.

22-vuotias porilainen työskentelee vaate- sekä urheiluliikkeessä. Tuore missi kertoo vapaa-aikansa kuluvan akryyliväreillä maalatessa ja koiria hoitaessa. Hän kertoo haaveenaan olevan kätilön ammatti, mutta toinen suurempi haave on luoda uraa misseyden parissa.

Miss Satakunta -kilpailun voiton Saine kokee hyvänä mahdollisuutena edistää unelmaansa. Tavoitteena siintävät Miss Suomi -kilpailut sekä kansainväliset missikilpailut.

Hän kertoo kipinän misseyteen syntyneen mallintyön kautta.

”Olen tehnyt mallin töitä pitkään, mutta koin, että siitä työstä puuttui jotain. Halusin antaa kuville äänen ja päästä puhumaan tärkeistä asioista.”

Saine kuvaa missikilpailua kasvattavaksi kokemukseksi ja kehuu osallistujien keskuudessa vallinnutta hyvää yhteishenkeä.

Missivuosi tuo tullessaan lukuisia edustustehtäviä. Saine kertoo tärkeimmäksi tavoitteekseen päästä puhumaan mielenterveystyöstä.

Mallintöitä tehnyt Jade Saine osallistui ensimmäistä kertaa missikilpailuihin.

”Itselläni on varsin rankka mielenterveystausta ja sairastin keskivaikeaa masennusta kolmisen vuoden ajan. Sen vuoksi haluankin lähteä edistämään mielenterveysasioita. Aikanaan en tiennyt juuri mitään masennuksesta, enkä osannut ajatella, että voisin itse sairastaa sitä. Kuvittelin, että paha oloni johtuu jostain muusta.”

Saine sai masennukseensa hoitoa ja kertoo voineensa hyvin jo reilut neljä vuotta.

”Koen, että se [masennuksesta toipuminen] on tuonut mukanaan paljon henkistä kasvua. Se on varmasti tärkeä syy siihen, miksi tässä nyt seison”

Emilia Koikkalainen nousi Satakunnan Kansan yleisöäänestyksen voittajaksi.

Puuvillaan missikilpailun finaalia oli saapunut seuraamaan runsaslukuinen yleisö.

Miss Satakunta -kilpailun finaalissa nähtiin kymmenen missikandidaattia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut