Ensimmäinen Fenniarailin UPM:lle Porista ajama raakapuukuljetus on lähtenyt matkaan – UPM haluaa lisätä junakuljetuksia tehtailleen

Porista on lähtenyt Suomen historian toinen maan sisäinen yksityisen junaoperaattorin raakapuukuljetus.

Veturinkuljettaja Jani Leinonen siirsi junaa lähtöpaikalleen Porin rautatieasemalla kello 16 aikoihin keskiviikkona. Kuljetuksia vetää Fenniarailin oma Dr18-dieselveturi.

3.8. 17:48

Pori

Yksityisen junaoperaattorin Fenniarailin ensimmäinen Satakunnasta lähtevä raakapuulasti pääsi suunnitellusti matkaan Porin rautatieasemalta. Täysi lasti, jossa on 24 vaunua, lähti keskiviikkona kello 16.30. Siihen ei liitetä uusia vaunuja matkalla.

Kuljetuksen asiakkaana on metsäyhtiö UPM-Kymmene. Kuljetus on Suomen historian toinen yksityisen junaoperaattorin sisäinen raakapuukuljetus. Fenniarail ajoi ensimmäisen Jämsänkoskelta Kouvolaan tiistaina.

Lasti on matkalla Kouvolan lajitteluasemalle, ja sieltä Kouvolan Kuusankoskelle UPM Kymi -tehtaalle.

Kuljetuksen lähtemistä seuranneet Fenniarailin toimitusjohtaja Juha Hakavuori ja UPM:n metsä- ja suunnittelupäällikkö Jari Sulkava ovat tyytyväisiä yhtiöiden uudenlaiseen kumppanuuteen. UPM oli ennen Venäjän raakapuutuonnin lopettamista Fenniarailin asiakas Venäjän yhdysliikennekuljetuksissa noin neljän vuoden ajan.

Fenniarailin toimitusjohtaja Juha Hakavuori ja UPM:n metsä- ja suunnittelupäällikkö Jari Sulkava poseerasivat lähdössä olevan yhtiöiden yhteisen raakapuulastin edessä.

”Meillä on halu kasvattaa rautatiekuljetusten määrää tehtaillemme. Ne ovat hyvä tapa siirtää Suomessa puuta”, UPM:n Sulkava sanoi.

Hänen mukaansa keskiviikkona Porista lähteneessä junassa oli 25 puutavara-autollista puuta. Mukana on koivua ja mäntyä, jotka menevät sellun ja vanerin raaka-aineeksi ja isompia havupuutukkeja, jotka menevät sorvattavaksi ja vanerin raaka-aineeksi.

Vaunut lastattiin aiemmin aseman läheisellä puutavaraterminaalilla. Junaan lastattu puu on satakuntalaista ja peräisin noin 50 kilometrin säteeltä lastauspaikasta.

Fenniarail tulee ajamaan vielä kymmenen UPM:n Porista lähtevää raakapuukuljetusta elokuun aikana. Seuraava kuljetus on lähdössä lauantaina kello 16.28.

Vaunut ovat Venäjän liikenteen standardin mukaisia. UPM on vuokrannut ne pitkäaikaisesti virolaiselta omistajalta. Tällaisten vaunujen väliaikainen käyttö Suomen sisäisiin raakapuukuljetuksiin hyväksyttiin eduskunnassa aiemmin kesällä helpottamaan rautatieliikenteen kalustopulaa.

Oikaisu 4.8. klo 14.56: Korjattu, että kuljetus oli Suomen historian toinen yksityisen junaoperaattorin sisäinen raakapuukuljetus, ei Suomen historian toinen sisäinen raakapuukuljetus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut