Merimetsojen ampuminen aloitettiin Raumalla – vuosittain saa ampua tuhat lintua

Varsinais-Suomen ely-keskus myönsi luvan merimetsojen ampumiseen. Merimetsojen ampuminen on sallittu Eurajoki-Lapinjoen kalatalousalueen merialueella elokuusta alkaen vuoden loppuun asti.

Merimetsoja saa ampua Eurajoki-Lapinjoen kalatalousalueen merialueella elokuusta alkaen. Kuvituskuva.

3.8. 14:51

Eurajoki-Lapinjoen kalatalousalueen merialueella on poikkeuslupa ampua merimetsoja 1.8.–31.12. Poikkeusluvan mukaiset toimenpiteet merimetsojen ampumiseksi aloitettiin tiistaina.

Poikkeuslupa on myönnetty vakavan kalastovahingon ehkäisemiseksi. Poikkeusluvan on myöntänyt Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Muun muassa Iso-Järviluodolla ja Vähäjärviluodolla ampumisen saa aloittaa vasta 20. elokuuta, ja siellä lintuja saa ampua vain alle 500 metriä rannasta. Lisäksi Puolivesikartan luodon suojavyöhykkeellä, alle 500 metrin päässä luodoista, ampuminen on sallittua 20.8. alkaen.

Lupaehtojen mukaan merimetsojen ampuminen on kielletty kaikilla muilla perustetuilla luonnonsuojelualueilla paitsi Rauman kaupungin omistamalla Selkämeren kansallispuistoon kuuluvalla alueella. Poikkeusluvan ehtojen mukaan vuosittain saa ampua 1 000 merimetsoa. Lupa on voimassa vuoden 2024 loppuun asti.

Ainoastaan Eurajoki-Lapinjoen kalatalousalueen valitsemat metsästäjät saavat ampua merimetsoja. Kalatalousalue on valinnut tehtävään yhteensä kuusitoista henkilöä, jotka on elokuun alussa perehdytetty tehtävään ja poikkeusluvan ehtoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut