Ulkomaisia matkailijoita yöpyi Satakunnassa tuplasti viime vuoden kesäkuuhun verrattuna

Hotellihuoneiden käyttöaste oli maan keskiarvoa korkeampi.

Kuvituskuva.

29.7. 8:04

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä Suomessa oli kesäkuussa nelinkertainen määrä vuodentakaiseen verrattuna, käy ilmi Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotiedoista.

Eniten Suomeen matkailtiin Saksasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli kuitenkin yhä 40 prosenttia vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana kesäkuussa 2019.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät kesäkuussa kahdeksan prosenttia. Kaikkiaan matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät kesäkuussa neljänneksen edellisestä kesäkuusta.

Kotimaisille matkailijoille kirjattiin Suomessa lähes 1,8 miljoonaa ja ulkomaisille lähes 400 000 yöpymisvuorokautta.

Aikaan ennen pandemiaa eli vuoteen 2019 verrattuna yöpymisten kokonaismäärä jäi kesäkuussa kuitenkin kuusi prosenttia alhaisemmaksi.

Satakunnassa kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä oli kesäkuussa reilut 48 000, mikä on neljä prosenttia edellisvuotta vähemmän. Ulkomaisten matkailijoiden runsaat 4 000 yöpymistä yli kaksinkertaistivat kesäkuun 2021 lukeman. Yöpymisten kokonaismäärä kasvoi Satakunnassa 1,7 prosenttia.

Hotelliyöpymiset lisääntyivät koko maassa kesäkuussa 38 prosenttia edellisvuodesta, kun taas muiden majoitusliikkeiden yöpymiset vähenivät kolme prosenttia. Satakunnassa hotellien yöpymiset lisääntyivät 11,6 prosenttia.

Hotellihuoneiden käyttöaste kasvoi koko maassa 14 prosenttiyksikköä ja oli tämän vuoden kesäkuussa 54 prosenttia. Satakunnassa hotellihuoneiden käyttöaste oli tätä korkeampi eli 65 prosenttia. Käyttöaste kasvoi viime vuodesta Satakunnassa 10 prosenttia.

Hotellihuoneen keskihinta oli koko maassa 116 euroa, kun vuotta aiemmin se oli 97 euroa. Suurista kaupungeista keskimäärin kalleimmat hotellihuoneet oli Helsingissä, jossa huoneen keskihinta oli 135 euroa. Satakunnassa hotellihuoneen keskihinta oli noin 118 euroa, kun vuotta aiemmin keskihinta oli noin 106 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut