Pori Pride koristelee keskustan sateenkaaren värein viikonloppuna – Katso menovinkit tästä

Pori Priden pääpäivä on lauantai 30. heinäkuuta.

Kuva vuoden 2018 Pori Pridesta. Tuolloin juhla pidettiin Kirjurinluodon Lokki-lavan edustalla.

29.7. 15:44

Pori

Pride näkyy Porin katukuvassa viikonloppuna. Pori Pride järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Vuodesta 2019 asti tapahtuman järjestämisestä on vastannut joukko vapaaehtoisia.

Tänä vuonna Porissa ei ohjelmaan kuulu Pridelle tyypillistä kulkuetta. Järjestäjien mukaan ensi vuosi suunnitellaan marssi edellä.

Pride on maailmanlaajuinen liike, joka ajaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa ja oikeuksia. Pride on rakkauden ja yhteisöllisyyden juhla, mutta samalla myös mielenosoitus.

Katso tästä Porin pride-tapahtumien aikataulu.

Perjantai 29. heinäkuuta Pori Pride Anniksella

Kello 17–18 Vinokino Film Festival, Pridekino 2022: Sateenkaarevia lyhytelokuvia, kesto noin tunti. Näytöksen ikäraja on 12.

Kello 19 alkaen Drag- ja burleskiteemainen klubi-ilta. Esiintyjinä muun muassa porilainen Poppy Red sekä Talent Suomessa esiintynyt tanssiryhmä Afrodisiac.

Kello 12 alkaen Pride-tuotteiden myyntikoju.

Lauantai 30. heinäkuuta Pori Pride keskustassa

Kello 13–16 päätapahtuma Eetunaukion lavalla. Luvassa puheita sekä livemusiikkia. Esiintyjinä porilainen Charm-rockbändi sekä porilainen duo Saara & Mikko yhdessä artisti Viian kanssa.

Kello 13–16 kävelykatu Kauppatorilta Isokarhulle saakka. Matkan varrella katuliitupiirroksia, kojuja, infopisteitä sekä tietenkin sateenkaariliputus.

Virallisen ohjelman lisäksi oheisohjelmaa Porin pääkirjastossa ja Porin taidemuseossa

Pride-viikolla 25.–30. heinäkuuta Porin pääkirjastoon on koottu sateenkaarevaa kirjallisuutta ja musiikkia näkyville.

JULLE: synnyin tällaisena -näyttely aikavälillä 26.7.–6.8. Porin pääkirjastossa. Näyttely on toteutettu taiteilija Julle Salmisen ja Porin kaupunginkirjaston yhteistyössä osana kirjaston Pride-viikkoa.

Perjantaina 29. heinäkuuta kello 15–18 rintamerkkityöpaja kaiken ikäisille pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla. Pajassa voi tehdä esimerkiksi sateenkaarimerkkejä.

Lauantaina 30. heinäkuuta kello 11–18 Porin taidemuseon työpajassa kootaan yhdessä Pride-aiheinen taideteos. Osallistuminen taideteoksen luomiseen kuuluu pääsylipun hintaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut