Tuula Korkeaoja oli lasten ja kouluikäisten terveyden vaalija

31.7. 10:00

Terveydenhoitaja Tuula Kaarina Korkeaoja menehtyi 30. kesäkuuta 74-vuotiaana vakavan sairauden uuvuttamana.

Tuula syntyi Nilsiässä Helena ja Alvi Fadjukoffin perheeseen. Hän oli kaksilapsisessa savolais-karjalaisessa perheessä isosisko pikkuveljelleen Joukolle. Nilsiästä perhe muutti Imatralle Tuulan koulutien alussa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Imatrankosken lukiosta ja opiskeli sen jälkeen sairaanhoitajaksi Kuopiossa. Tuula työskenteli sairaanhoitajaksi valmistumisen jälkeen eri sairaaloissa etelä- Suomessa ja kerrytti sairaanhoitajan kokemustaan vuoden ajan myöskin sairaalassa Schaffhausenissa Sveitsissä.

Tuula jatkoi opiskelua ja valmistui terveydenhoitajaksi. Valmistumisen jälkeen Tuula työskenteli Porin Terveyskeskuksen lasten neuvolassa, ja viimeisen yli kahdenkymmenen vuoden ajan kouluterveydenhoitajana Väinölän ja Kalaholman kouluilla.

Kouluterveydenhoitaja Tuulan luokse oli helppo tulla, ovet olivat aina avoinna sekä lapsille että koulun henkilökunnalle. Hän osallistui myös oppilaiden ja henkilökunnan harrastuksiin. Tuula pystyi auttamaan lasten leirikoulun toteuttamista yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lasten hyvinvointia auttaakseen hän osallistui aktiivisesti Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan. Työssä ollessa hänen yksi tärkeistä tavoitteista oli avun tarpeessa olevien perheiden tukemisen toteuttaminen.

Tuulalla oli monia mielenkiintoisia harrastuksia kodin sekä Lapin mökin arkipäiväisten persoonallisuuksien lisäämiseksi. Tärkeimpiä oli monipuoliset käsityöt ja askartelu kuten kauniiden sukkien kutominen, persoonallisten tonttujen teko, jopa Lapin taikarumpujen teko. Tuula oli luova ja aina hänellä oli jokin uusi käsityö työn alla aivan viimeisinäkin aikoina.

Kaikkein tärkein oli Rovaniemellä asuva tyttären poika Oskari, jonka elämässä mummi oli mukana päivittäin pitkästä välimatkasta huolimatta. Tuulan motto myös oli, että mummulla on ruusutarha jossa saa olla eri säännöt kuin kotona.

Eläkeaikana pitkiä aikoja Lapin mökillä puolisonsa Lassen kanssa ollessaan Tuula nautti liikkua Lapin kauniissa luonnossa niin talvella kuin kesällä. Kesällä erityisesti marjasadon kerääminen oli hänelle tärkeää. Uupumatta Tuula nautti vielä viime kesänä hillan ja mustikan poiminnasta sairaudestaan huolimatta. Lapin mökillä Tuula vietti monia muistoihin jääviä päiviä perheensä ja ystäviensä kanssa.

Eläinrakkaus ja omat koirat olivat päivittäinen puheenaihe. Mieliohjelma hänen loppuaikoinansa olikin TV-ohjelma Koti Koiralle.

Tuula oli hänen ystävien sanojen mukaan läheinen, joka tunne tuli siitä, että Tuula oli läsnä jokaisessa kohtaamisessa. Hän myös hauskuutti ystäviään huumorillaan. Hänen seurassansa oli helppo ja hyvä olla.

Tuulaa jäävät kaipaamaan oma rakas perhe, veli Jouko perheineen, lisäksi läheinen ystävä- ja tuttavapiiri.

Tuulan siunaus on toimitettu läheisten läsnä ollessa Käppärän isossa kappelissa 30.07. Tuulan uurna lasketaan myöhemmin hänen vanhempiensa hautaan Imatralla.

Lasse Korkeaoja, puoliso

Johanna Korkeoja, tytär

Jussi Virtanen, opettaja Väinölän koulusta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut