Irto-osat on saatu poistettua – OL3:n koekäyttö jatkuu elokuun alussa

Olkiluoto 3:n toukokuussa keskeytettyä koekäyttöä päästään jälleen jatkamaan.

OL3-laitosyksikön koekäyttöä päästään jatkamaan elokuun alussa.

28.7. 13:12

Eurajoki

Teollisuuden voima kertoo, että Olkiluoto 3:n generaattorin jäähdytysjärjestelmässä kesäkuussa havaitut tarkastus- ja korjaustarpeet on saatu päätökseen. Laitosyksikön käyttöönoton ja testauksen on määrä jatkua elokuun alussa.

Alkuperäisen aikataulun mukaisesti säännöllisen sähköntuotannon oli määrä alkaa syyskuussa, mutta OL3:n koekäyttö keskeytettiin, kun turbiinipuolen välitulistimesta löytyi toukokuussa höyryn ohjauslevyistä irronneita irto-osia, jotka vaativat tarkastus- ja korjaustoimenpiteitä.

TVO:n viestintäpäällikkö Johanna Aho kertoo, että irto-osat on saatu poistettua ja koekäyttöä päästään jatkamaan suunnitelmien mukaisesti elokuun alussa.

Koekäyttöohjelmaa jatketaan suunnitelmallisesti 60 prosentin reaktoritehon tasolla, jossa toteutetaan omakäyttökoe, jossa laitos irtoaa ulkoisesta verkosta ja syöttää sähköä ainoastaan omaan käyttöönsä.

Omakäyttökokeen jälkeen suoritetaan laitoksen tehonmittauskoe 54 prosentin reaktoriteholla. Tämän jälkeen reaktoriteho nostetaan 65 prosenttiin, jonka jälkeen tehdään kuorman säätökoe, jossa tehoa vuoroin nostetaan ja lasketaan.

Laitosyksikkö tuottaa jo koekäytön aikana sähköä valtakunnan sähköverkkoon. Syyskuussa laitosta testataan täydellä teholla ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa joulukuussa 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut