Pori Jazz julkaisi pääkonserttiensa kävijämäärät – raju pudotus edeltäviin vuosiin, moni jäi kotiin sateen uhatessa

Pääkonsertit keräsivät yhteensä 38 029 kävijää.

Pori Jazzin vuoden suurimman yleisön keräsi lauantaina esiintynyt Simply Red.

28.7. 9:00

Pori

Pori Jazz on julkaissut kesän pääkonserttien kävijämäärät. Eniten väkeä keräsi lauantai, jolloin konserttikävijöitä oli 14 125. Illan pääesiintyjänä oli Simply Red.

Perjantaina kävijöitä oli 12 388 ja illan pääesiintyjänä Lewis Capaldi.

Torstaina kävijöitä oli miltei yhtä paljon kuin perjantaina. John Legendin tähdittämään päivään myytiin lippuja 11 516.

Yhteensä pääkonsertteihin myytiin lippuja 38 029.

Pori Jazzin toiminnanjohtajan Kristian Vainion mukaan festivaalille tärkeä porttimyynti jäi tänä vuonna odotuksia alhaisemmaksi sään vuoksi.

”Jäimme porttimyynnissä odotuksista noin 10 000 lippua. Ihmisiä jäi tulematta sateen uhan vuoksi. Ennakkomyynti onnistui onneksi odotusten mukaisesti, ja saimme hyvin väkeä paikalle. Taas kerran tuli todistettua, että jazzin ystävät osaavat varautua säähän.”

Ennakkomyynnin onnistumisen lisäksi Vainiota ilahdutti tämän vuoden artistikattaus, jotka houkutteli ihmisiä konsertteihin tasaisesti kaikkina kolmena päivänä.

”Meidän mielestämme meillä oli tänä vuonna kova ohjelma ja hyvät artistit. Usein torstaina on ollut vähemmän yleisöä kuin muina päivinä, mutta tällä kertaa John Legend nosti festivaalin ensimmäisen päivän myynnin samaan sarjaan muiden kanssa.”

VUONNA 2019 Pori Jazz teki pääkonserttien kävijäennätyksen. Sekä perjantai että lauantai myytiin loppuun, ja kumpanakin päivänä festivaaleilla kävi noin 27 000 ihmistä. Yhteensä kolmen päivän aikana Kirjurinluodossa musiikista ja tunnelmasta nautti 69 000 kävijää.

Näin ollen tämän vuoden pääpäivät perjantai ja lauantai keräsivät yhteensä suunnilleen saman määrän kävijöitä kuin edellisten festivaalien yksi pääpäivä.

Vuonna 2018 lippuja myytiin yhteensä reilut 58 000 kappaletta ja vuonna 2017 pelkästään lauantain lippuja myytiin 25 000.

Kristian Vainion mukaan eri vuosien kävijämäärät ja myytyjen lippujen määrät eivät ole täysin vertailukelpoisia keskenään. Esimerkiksi maksullisia konsertteja on ollut eri vuosina eri määriä.

Ennätysvuonna 2019 ja tänä vuonna lipputuloja kerryttäviä tapahtumia oli kuitenkin suunnilleen sama määrä.

”Myös vuoden 2019 kävijämäärä koostui enimmäkseen kolmen pääkonsertin kävijöistä. Silloin vain kaikki onnistui ilmoja myöten”, Vainio toteaa.

Artikkelia muutettu kello 9.26, korjattu perjantain lukumäärä oikeaksi. Lisätty myös aiempien vuosien kävijämääriä.

Artikkelia päivitetty kello 13.40: Lisätty Kristian Vainion kommentit.

Lue lisää: Pori Jazzin päiväkohtaiset kävijämäärät eivät ole vieläkään selvillä – Porttimyynti laahasi, ennakkomyynti oli vilkasta

Lue lisää: Porin viime viikon isot yleisötapahtumat eivät näy piikkinä koronatartunnoissa – Satakunnan tilanne on rauhallinen, vaikka tautia on liikkeellä paljon

Lue lisää: Festivaaliyleisö ostaa liput nyt ennätyksellisen myöhään, Bättre Folkin Aki Roukalan mukaan käynnissä ovat ”festivaalien pudotuspelit” – Pori Jazzin tulos ”normitason alareunalla”

Lue lisää: Pori Jazz ulkoistaa pääkonserttiensa esiintyjähankinnat – taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro siirtyy Live Nationin palvelukseen

Lue lisää: Pori Jazz yllättää aina – monet pitävät festivaalia vanhoillisena, mutta se ei pidä alkuunkaan paikkaansa

Lue lisää: Pori Jazz yltänee nipin napin plusmerkkiseen tulokseen –kävijöitä oli yhdeksän päivän aikana kaikkiaan noin 200 000

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut