Keskusaukion perusparannus muuttaa pysäköintijärjestelyjä elokuusta alkaen – osa pysäköintiruuduista poistuu

Työt kestävät arviolta marraskuuhun asti.

Porin keskusaukion

27.7. 10:55

Pori

Keskustan eteläisellä laidalla sijaitsevan Keskusaukion perusparannustyöt käynnistyvät maanantaina 1. elokuuta. Loppukesän ja syksyn aikana aukion kuljettavuutta ja oleskelumukavuutta parannetaan muun muassa kulkuväyliä, valaistusta ja kalusteita uudistamalla. Työt vaikuttavat myös alueen pysäköintiin.

”Keskuspuisto suljetaan ja aidataan rakennustöiden ajaksi. Lisäksi Keskusaukion pohjoispäädyn pysäköintiruuturivi ja lähinnä Rautatienpuistokatua oleva niin sanottu pysäköintitasku poistuvat töiden ajaksi käytöstä”, kertoo rakennuttajarakennusmestari Jari Lehesvuori Porin kaupungin tiedotteessa.

Keskusaukion perusparannuksen arvioidaan valmistuvan marraskuun lopulla.

Perusparannuksen yhteydessä Keskusaukion kulkuväylien nupukivet vaihdetaan tasaiseksi, esteettömäksi graniittikiveykseksi. Samalla parannetaan myös uudelleen kivetettävän alueen kuivatusta. Pysäköintialueelta nurmen poikki muodostunut polku kivetään nurmikiveyksellä ja sen varteen tehdään pieni levähdysalue penkkeineen ja istutuksineen.

Aukiolla sijaitsevan Taiteen Tammi -taideteoksen asemaa korostetaan ruukuilla ja penkeillä rajatulla alueella. Valaistusta parannetaan uusilla valaisimilla, ja penkkejä ja polkupyörätelineitä sekä kasvillisuutta lisätään alueen viihtyvyyttä silmällä pitäen.

Myös kaupunkipyörille tulee oma paikkansa. Keskusaukiolla sijaitseva läheisen ravintolan käytössä oleva kesäterassialue kunnostetaan ja sen laatutasoa nostetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut