Raskaan liikenteen tehovalvonnassa löytyi ajokortittomia, rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja – Tilanne kuitenkin viime vuosia parempi

Lounais-Suomen poliisi tavoitti tehovalvonnan yhteydessä kaksi etsintäkuulutettua, kaksi rattijuopumuksesta epäiltyä ja kolme ajo-oikeudetonta

Arkistokuva raskaan liikenteen lastien valvonnasta Hangon satamassa.

26.7. 17:56

Poliisi löysi 19.–21. heinäkuuta toteutetussa raskaan liikenteen tehovalvonnassa puutteita noin joka kymmenennestä Lounais-Suomessa tarkastetusta ajoneuvosta, poliisi kertoo tiedotteessa.

Lounais-Suomen poliisi tarkasti valtakunnallisen tehovalvonnan aikana kaikkiaan 179 raskasta ajoneuvoa. Seuraamuksia määrättiin yhteensä 17 kuljettajalle, joista 10 selvisi huomautuksella.

Eniten puutteita havaittiin ajo- ja lepoaikarikkomuksissa, joita kirjattiin 12. Niistä puolet oli Satakunnasta ja puolet Varsinais-Suomesta. Valvonnassa löytyi myös kolme puutteellista kuormanvarmistusta ja kolme ylikuormaa. Ajo-oikeudettomia kuljettajia löytyi kolme. Poliisi kirjasi myös kaksi asiapaperirikkomusta.

Lounais-Suomen poliisi tavoitti tehovalvonnan yhteydessä myös kaksi etsintäkuulutettua ja kaksi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa.

Viime vuonna vastaavana ajankohtana suoritetussa tehovalvonnassa huomautettavaa löytyi noin joka seitsemännestä ja edellisvuonna keskimäärin joka kolmannesta tarkastetusta ajoneuvosta.

Tehovalvonnassa keskityttiin nyt erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuormitukseen ja kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon. Valvonnassa tarkastettiin lähes yhtä paljon kotimaisia kuin ulkomaalaisia kuljetuksia.

"Tasapuolisen otannan lisäksi kuljetusalan yrittäjät ovat toivoneet, että valvonnoissa kiinnitettäisiin huomiota erityisesti kuljetuskaluston kuntoon sekä kuljettajien ajo-oikeuksiin. Merkille pantavaa oli, että kaikki kuljettajat suhtautuivat positiivisesti valvontaan”, sanoo ylikomisario Jorma Johansson tiedotteessa.

Raskaan liikenteen valvonnalla poliisi pyrkii edistämään yleistä liikenneturvallisuutta ja torjumaan harmaata taloutta sekä kuljetusrikollisuutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut