Katso kuvat kesähuoneista: Tällaisissa lähikeitaissa SK:n lukijat viettävät hienoja hetkiä, satoi tai paistoi

Tämä kaunis kesähuone on Porin Niittumaalla.

31.7. 12:00

Satakunnan Kansa pyysi lukijoita lähettämään kuvia omista erityisistä kesähuoneistaan. Katso kuvat alta ja astu tunnelmaan.

Seija Nurmelan kesähuone Porin Kellahdella on vanhan yli 100-vuotiaan rakennuksen kupeessa. Päiväkahvit on mukava juoda luonnonläheistä pihapiiriä tutkaillen.

Raili Koivisto rakensi vajaat 10 vuotta sitten pergolan omakotitalonsa pihaan Hollolassa. ”Villiviinit kasvavat ympärillä, ja on ihana istua sateella raikkaassa ilmassa ja kuunnella sadepisaroita”, hän kertoo. Vieressä on savustus- ja grillauspaikka.

Kirsi Niiniviidan kesäsoppi Porin Pikakylässä sai humoristisesti nimen Willa Ruusu, vaikka vaikka seinällä ja matossa kukkiikin pioni.

Niiniviita osti kevythirsisen piharakennuksen itselleen pari vuotta sitten palkaksi arjen aherruksesta. Hänen miehensä pystytti sen. ”Itse sain maalata rakennuksen ulkoa ja sisältä. Nautin suunnattomasti, kun pääsin omaa kesämajaani maalaamaan ja sisustamaan”, Niiniviita kertoo.

Niiniviita halusi Willaansa kukkakuosia ja harmaan lattian.

”Kalusteet ovat roskiksista dyykattuja, kirppislöytöjä ja ystäviltä ylijäämätavarana saatuja. Nautin kauniissa Willa Ruusussa päiväkahvit aina kun ennätän. Huilailen kauniin kukkatäkin päällä ja kuuntelen linnunlaulua tai vain ihastelen kaunista sisustusta ja ideoin uutta”, Kirsi Niiniviita kertoo.

”Minun kesähuoneeni on kuin pieni "parveke", joka on korkeammalla kuin varsinainen terassi”, kirjoittaa Kati Salomäki. Lempipaikaksi muodostuneella kesähuoneella harjavaltalaispihassa on ikää jo yli 20 vuotta.

”Tässä on ihan mahtava istua kesäaamuisin ja iltaisin. Juon aamukahvit ja lueskelen lehtiä. Pieni sadekaan ei haittaa”, Kati Salomäki kertoo.

Suojaksi säältä laitettiin vanhat ikkunat, ja bambuverhot suojaavat katseilta ja auringolta. Kaiteen pystypuut kyllästetään vielä keltaiseksi. Kaikki kalusteet ovat vanhoja, tekstiilit ovat kirpputorilta.

Elina Liukkosen vaalean viihtyisässä kesähuoneessa Noormarkussa on myös palju, ja paikkaa vartioi oma vahtikoira.

”Meidän "kesämökillemme" pääsee suoraan omakotitalomme keittiön ovesta. Lasitetusta terassista on tullut meille ruokailu-, oleskelu-, seurustelu- ja rauhoittumiskeidas. Saa sataa tai paistaa, ihan varmasti pulssi laskee leposykkeen tasolle. Ja sisävessa on ihan lähellä!”, kertoo Sari Söderbacka Siikaisista.

”Tässä on kiva pitää vaikka sadetta, ja kun poutaantuu, voi kelata markiisin ylös”, kertoo Jaakko Takala Parkanon mökiltä ottamastaan kuvasta.

Marjut Salmisen kesähuoneena Ulvilassa on kahdeksankulmainen, sateenpitävä paviljonki hyttysverkoilla. Puisten puutarhatuolien selkänojat ovat helposti säädettävissä.

Marjut Salmisen kesähuoneessa kukkina on helppohoitoisia hortensioita ja lankaköynnöstä. Kesän viimeiset, makeat mansikat on juuri poimittu nautittaviksi.

Phannapat Mustolan kaunis kesähuone on Porin Niittumaalla.

”Minun kesähuoneessani on pääasiassa kukkia. Usein istumme siellä nauttien kahvista ja jäätelöstä”, Phannapat Mustola kertoo.

Tytti Kallio on rakentanut Euran Kirkonkylänmäessä sijaitsevan kesähuoneensa jo jokunen vuosi sitten. Huone on tehty kierrätysmateriaaleista, ja suunnittelu eteni rakentaessa.

”Sohvalla otetaan koiran kanssa päivätorkut, ja jokunen yökin on täällä tullut nukuttua”, Tytti Kallio kertoo.

Kallion kesähuoneessa on vietetty myös tyttöjen iltoja, ja juodaanpa siellä kynttilän valossa jouluglögitkin.

Kesällä 2012 toteutui porilaisen Kaisa Hakalan pitkäaikainen haave romuromanttisesta huvimajasta, aikuisen naisen leikkimökistä. Lehti-ilmoituksen perusteella ostettiin kuorma vanhoja ikkunoita ja ovia muutamalla kympillä.”Saimme osaavan ammattimiehen suunnittelemaan ja rakentamaan niistä toiveitteni mukaisen mökin. Tuttavan kautta saimme vanhoja tiiliä lattiaa varten. Huvimaja istui hyvin pienen pihamme perälle, vanhan vaahteran varjoon. Mökistä, joka sai pihan pionien mukaan nimen "Villa Pioni", tuli meille tärkeä kesähuone: aamukahvipaikka, hellepäivän vilpola ja kesäiltojen unelmointipaikka”, Hakala kertoo. Elokuun iltoina huvimajassa syttyvät kynttilät ja lyhdyt.

”Vaikka mökki on pieni, on sinne eräänä loppukesän iltana ahtautunut jopa kahdeksan naista illanviettoon”, Kaisa Hakala kertoo. Joka kesä ikkunalla kukkivat Mårbacka-pelargonit.

Hakalan huvimajan sisustus on pysynyt lähes samana kaikki vuodet. Esineet ovat muistoja lapsuudesta ja löytöjä kirpputoreilta, hyllyllä muutama muisto Kreikan matkoilta.

Minna Suomijärvi kertoo unelmansa toteutuneen vuonna 2018. Hän sai tuolloin mielestään ihanan paikan juoda kesällä aamukahvit sekä nauttia ystävien kera kesäilloista. Tämä kesähuone sijaitsee Porissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut