Sampo-Rosenlew siirtyi kokonaan intialaisomistukseen – maailman suurin traktorien valmistaja omisti jo ennestään enemmistön porilaisyrityksestä

Vähemmistöosakkaaksi intialaisyhtiö tuli kuusi vuotta sitten.

Porilainen Sampo-Rosenlew tunnetaan leikkuupuimureistaan.

25.7. 11:12

Pori

Intialainen jättikokonserni Mahindra & Mahindra on hankkinut omistukseensa Sampo Rosenlewin koko osakekannan. Konserni kertoi asiasta viime viikon tiistaille päivätyssä englanninkielisessä tiedotteessa.

Mahindra omisti leikkuupuimureistaan tunnetusta porilaisesta konepajasta jo ennestään enemmistön eli 79,1 prosenttia. Siihen liittyneet kaupat tehtiin vuonna 2020. Vähemmistöosuuden intialaiskonserni hankki itselleen vuonna 2016. Se oli 30 prosenttia.

Nyt tehty kauppa koski 1 317 osaketta. Kauppahinnaksi tiedotteessa mainitaan vajaat 4,4 miljoonaa euroa.

Satakunnan Kansa tavoitti Sampo-Rosenlewin toimitusjohtajan Jussi Malmin maanantaina iltapäivällä. Hän vahvisti uutisen ja sanoi, ettei se muuta mitään yhtiön toiminnassa Porissa.

”Entiseen malliin jatketaan. Tämä oli helposti ennakoitavissa ollut ratkaisu ja jatkoa vuonna 2016 alkaneelle kehitykselle.”

Jo toissavuotisen osakekaupan yhteydessä Malmi totesi Mahindran toimintatapana olevan, että sen omistuksessa olevat yritykset toimivat varsin itsenäisesti.

Vuonna 1945 perustettu Mahindra Group työllistää noin 260 000 työntekijää yli sadassa maassa. Se on kotimaassaan markkinajohtaja useilla toimialoilla ja kappalemääräisesti maailman suurin traktoreiden valmistaja.

Tiedotteessa Mahindra toteaa, että sen oma mittava traktorituotanto ja Sampo-Rosenlewin leikkuupuimuriosaaminen takaavat molemmille yrityksille mahdollisuuden tarjota entistä laajempaa tuotevalikoimaa eri maiden maataloustuottajille.

Sampo-Rosenlewin liikevaihdoksi tiedotteessa todetaan 52 miljoonaa euroa maaliskuun lopussa 2022 päättyneellä tilikaudella.

Juttua muokattu ma 25.7 klo 15. Poistettu osakkeiden myyntihintaa koskeva maininta, koska asia on ilmaistu tiedotteessa epäselvästi.

Juttua päivitetty uudelleen ma 25.7. klo 15.45. Lisätty toimitusjohtaja Jussi Malmin kommentit sekä osakkeiden määrä ja myyntihinta.

Lue lisää: Sampo-Rosenlewin hyvä tilauskanta kantaa loppukesään – Ukrainan kriisin vaikutukset leikkaavat tuotannosta arviolta viidenneksen

Lue lisää: Sampo-Rosenlewillä paljon liiketoimia Ukrainassa ja Venäjällä, suomalaista henkilöstöä kotiutetaan parhaillaan – ”Menee vielä hetken aikaa, ennen kuin koko tilannekuva on selvillä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut