Rauman Pitsiviikolle mahtuu joulukin – Häplänperän Valittajat avaa teemapuiston

Viihde- ja markkinatarjonnan lomassa nähtävänä Rauman perinteisiä pitsejä ja iso annos raumalaista kulttuuria.

Häplänperän Valittajien koeryhmä testasi Pyhän Kolminaisuuden kirkon puiston soveltuvuutta joulumaan ja tunnelma löytyi mutkitta. Joulumaan tonttuina ovat (vasemmalta) Anne Ali-Hokka, Airi Parppei, Merja Kauppi, Kaija Ruoste (kapellimestari), Kaija Savunen ja Merja Valkoja.

22.7. 13:40

Rauma

Pitsin ja käsityökulttuuriin ympärille rakennettu Rauman Pitsiviikko palaa kahden koronavuoden jälkeen ohjelmallaan entiseen mittaansa ja vähän laajemmaksikin.

Noin 130 tapahtuman ja tilaisuuden suvijuhlaviikolla 23.–31.7. on mukana jouluistakin ohjelmaa ja valmistautumista loppuvuoden juhlasesonkiin. Pitsin lisäksi nostetaan esiin Raumaa joulukaupunkina.

Kuvio- ja kuorolausuntaryhmä Häplänperän Valittajat osallistuu kotikaupunkinsa kesäfestivaaliin monien raumalaisjärjestöjen ja yhteisöjen mukana. Lausuntaryhmä avaa keskiviikkona varaslähtönä jouluun oman teema- ja tapahtumapuiston.

Valittaja-naisten humoristinen joulumaa on avoinna keskiviikkona 27. heinäkuuta Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla kello 14–18. Lausuntaryhmä jatkaa tutulla linjallaan omintakeisia pitsiviikkotapahtumiaan, joissa on tehty muun muassa sukkahousuista jättikoon pitsi Kanaliin, kierretty muodostelmakulkueena Rauman patsaille sekä hoivattu ja huvitettu viikon miesvieraita pitsivapaalla vyöhykkeellä miesparkissa.

Vuoden 2022 Pitsiviikon joulumaassa loihditaan jouluisia elementtejä häplämäisesti toteutettuna. Kapellimestari Kaija Ruoste sanoo ryhmän haluavan tukea Rauman joulukaupunki-ideaa ja onhan valmisteluissa syytä olla joulustressin torjumiseksi hyvissä ajoin liikkeellä.

Pitsiviikon vieraiden kanssa askarrellaan muun muassa joulukuuseen koristeita, kuorrutetaan joulupipareita ja lauletaan joululauluja sekä kirjoitetaan kirjeitä joulupukille. Tarjoiluna on torttuja ja glögiä.

Häplänperän Valittajilta kuullaan sopivin välein jouluisia valituksia kello 15 ja 17.

”Naisenergialla vapautamme joulusiivouksesta ja -ahdistuksesta”, he lupaavat pitsiviikon vieraille.

Häpläläiset mainostavat joulumaataan joulustressivapaana vyöhykkeenä perheille. Puuhata voi jos haluaa, mutta pakkoa ei ole. Joulupitsejä ei nypläillä. Pitsihumusta voi toipua levähtämällä kirkkopuistoon levitetyillä piknik -peitoilla.

Raumasta tehdään kesäsesongin täydennykseksi jouluista tapahtumakaupunkia. Häplänperän Valittajat viettävät Pitsiviikolla esijoulua omassa joulumaassaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut