30 asteen lämpötila ylittyi Kankaanpäässä, Porissa ja Raumalla

Hellelukemia on tänään mitattu laajalti maan etelä- ja keskiosassa.

Porin Yyteri täyttyi auringosta nauttijoista torstaina, kun helle kipusi 30 asteen lukemiin.

21.7. 19:24

Hellelukemia on torstaina mitattu laajalti maan etelä- ja keskiosassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Lisäksi Kankaanpäässä, Porissa ja Raumalla mitattiin tänään yli 30 astetta.

Edellisen kerran 30 asteen raja ylittyi Suomessa heinäkuun 2. päivänä.

Kankaanpään sääasemalla Ilmatieteenlaitos kirjasi 30,5 celsiusasteen lukemat kello 16.20. Porissa yllettiin 30,2 asteen lukemiin kello 16.20 ja 17.30. Raumalla sama 30,2 astetta täyttyi kello 16.50.

Kokemäen mittausasemalla jäätiin hieman kolmestakympistä. Kello 16.40 Kokemäellä lämpötila kipusi 29,7 celsiusasteeseen.

Myös huomenna perjantaina helle on Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan laajalti tukalaa maan etelä- ja keskiosissa. Lisäksi voimakkaat ukkospuuskat ovat mahdollisia maan etelä- ja keskiosassa sekä Kainuussa huomenna ja lauantaina. Rankat sadekuurot, joissa vettä voi kertyä 20–30 millimetriä tunnissa, voivat aiheuttaa paikallista tulvimista.

”Ennusteen mukaan olosuhteet ovat sellaiset, että ukkosiin voi liittyä myös erittäin voimakkaita ukkospuuskia etenkin perjantai-illalla saapuvan säärintaman yhteydessä puhkeavissa ukkoskuuroissa sekä myöhemmin lauantaina maan itäosassa”, Ilmatieteen laitos varoittaa.

Puuskissa tuulen nopeus voi olla 15–20 metriä sekunnissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut