Uimavedet Porin valvonta-alueella pääosin hyvälaatuisia – sinilevää on havaittu viidellä uimarannalla

Ulvilan Kaasmarkun uimaranta on käyttökiellossa.

Kukkulankallion uimakuopalla Porin Ruosniemessä on havaittu kohtalaisesti sinilevää. Arkistokuva.

21.7. 15:31

Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen uimarannoilta 18.–19. heinäkuuta otettujen ja laboratoriossa tutkittujen valvontanäytteiden perusteella uimaveden laadun on todettu olevan mikrobiologisesti pääosin hyvää uimavettä kaikilla uimarannoilla.

Poikkeuksena on käyttökiellossa oleva Kaasmarkun uimaranta Ulvilassa. Myös sinilevähavaintoja löytyi muutamalta rannalta.

Sinilevää havaittiin viidellä uimarannalla: Rudanmaan, Ruutujärven, Lahdenperän, Laitakarin ja Kukkulankallion uimarannoilla. Näillä rannoilla sinilevää todettiin laboratoriotutkimuksissa kohtalaisesti.

”Sinilevän esiintymistä on hyvä tarkastella ennen veteen menoa, koska sinilevän määrä vedessä voi vaihdella jopa saman päivän aikana sääolosuhteiden mukaan. Jos sinilevää on havaittavissa, uimista tulee välttää”, kehottaa terveystarkastaja Sarita Aho.

Kaasmarkun uimaranta Ulvilassa on käyttökiellossa kohonneiden Enterokokki-pitoisuuksien vuoksi. Kieltopäätös puretaan, kun veden laatu on todettu normaaliksi kahdessa perättäisessä näytteessä.

”Kaasmarkun uimarannan tilannetta seuraamme tihennetyillä näytteenotoilla ja tiedotamme, kun vesi on taas uimakelpoista”, Aho sanoo.

Uimavesien laatua seurataan koko kesän kerran kuukaudessa otettavin vesinäyttein. Lisätietoja uimavesien laadusta saa terveysvalvonnan neuvontanumerosta 044 701 3353 (ma-pe klo 9-12) tai sähköpostista terveysvalvonta@pori.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut