Porin perusturva ja Winnova käynnistävät 30 lähihoitajan koulutuksen oppisopimuksella – kimmokkeena hoitajapula

Oppisopimusyhteistyö on mittavin, mitä Winnova on koskaan tehnyt muiden organisaatioiden kanssa.

Arkistokuva Porin kaupunginsairaalasta.

21.7. 10:22

Porin perusturva ja WinNova käynnistävät uuden, lähihoitajan tutkintoon valmistavan oppisopimuskoulutuksen, kertoo perusturva tiedotteessa.

Laajan koulutusyhteistyön kautta tarjotaan yhteensä 30 opiskelupaikkaa. Haku on avoinna 8. elokuuta asti.

Opiskelijat suorittavat oppisopimuskoulutuksen aikana lähihoitajan tutkinnon valitsemaltaan osaamisalalta. Oppisopimuskoulutuksille tyypilliseen tapaan tutkinnon käytännön osuudet suoritetaan työelämässä Porin perusturvan toimipisteissä, ja teoriaopinnot WinNovan kampuksilla. Opiskelun tukena on myös nimetty työpaikkaohjaaja.

”Koulutuksensa aikana opiskelija pääsee työskentelemään niin terveys- ja sairaalapalveluissa, iäkkäiden palveluissa kuin sosiaali- ja perhepalveluissakin, joten tarjolla on aidot mahdollisuudet laaja-alaiseen käytännön osaamiseen, kertoo Porin perusturvan iäkkäiden palveluiden päällikkö Pirjo Mäkilä tiedotteessa.

Oppisopimuskoulutukset saavat Winnovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harjun mukaan useimmin kiitosta joustavuudestaan ja henkilökohtaisuudestaan. Opiskelijan tausta ja aiempi osaaminen vaikuttavat merkittävästi opintojen kestoon ja suoritettavien kurssien määrään.

Syksyllä 2022 käynnistyvä oppisopimuskoulutus on opiskelijamäärältään poikkeuksellisen suuri.

”WinNovassa ei ole aiemmin tehty näin mittavaa oppisopimusyhteistyötä muiden organisaatioiden kanssa. Kimmokkeen koulutusyhteistyölle antoi koko Suomea vaivaava yleinen hoitajapula”, Harju kertoo tiedotteessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut