Rauman uimavedet kunnossa – Yksi ranta seurannassa bakteerien vuoksi

Rauma

Rauman Otanlahden vesi on täyttänyt laatuvaatimukset, eivätkä toistaiseksi menneiden kesien bakteeriongelmat ole toistuneet. Hiekkarantaa kuormittavat valkoposkihanhet päästöillään ja aiheuttavat jatkuvan siivoustarpeen.

20.7. 15:54

Merkittävimmät Raumanmeren uimarannat ovat vedenlaadultaan hyviä. Rauman kaupungin terveysvalvonnan vesianalyysien mukaan Otanlahden ja Syvärauman Sahanrannan vesi täyttää hyvän laatuluokan vaatimukset ja bakteeripitoisuudet ovat alle enimmäisnormien.

Yhtenä poikkeuksena on tosin Mantereenpään uimaranta Sorkanlahdella, jossa on todettu kohonnut suolistoperäisten enterokokkibakteerien pitoisuus.

Rauman kaupungin ympäristöterveydenhuollon johtaja Tiina Laitala kertoo Mantereenpään alkuviikon vesinäytteessä todetun 260 bakteeripesäkettä 100 millilitrassa. Merenrannan uimaveden hyväksytty enimmäispitoisuuden raja on 200 pesäkettä.

Tiina Laitalan mukaan Mantereenpäähän ei kuitenkaan aseteta vielä uimakieltoa. Vedenlaatua seurataan tihennetyllä näytteenotolla ja uusi näyte Mantereenpään rannalta otetaan torstaina 21. heinäkuuta.

Bakteeripitoisuudet ovat menneinä kesinä vaivanneet erityisesti Otanlahdessa, joka on Rauman kaupunkialueen ykkösranta. Myös levänkasvu on ollut pulmana.

Rauman kaupunki rakennutti Otanlahden vedenlaadun parantamiseksi pumppaamo- ja viemärijärjestelmän, joka on ilmeisesti parantanut suljetun lahden tilaa. Keinoksi löydettiin Otanlahden urheilualueen ja lähialuiden hulevesiviemärien vesien ohjaaminen toisaalle.

Korjaavana toimena sadevesiviemärit tulpattiin ja yhteen kokoojakaivoon asennettiin väliaikainen pumppaamo, jonka kautta hulevedet johdetaan uuteen viemärilinjaan ja edelleen Kompinlahteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut