Tässä ovat Miss Satakunta 2022 -finalistit – Yleisöäänestys on päättynyt

Miss Satakunta -kilpailu järjestetään kymmenen vuoden tauon jälkeen. Voit tutustua tämän vuoden kilpailijoihin tässä jutussa.

Miss Satakunta -titteliä tavoittelee 10 kisaajaa, joista peräti kahdeksan on kotoisin Satakunnasta.

20.7. 16:44 | Päivitetty 5.8. 16:35

Satakunta

Miss Satakunta -kilpailun finaali järjestetään 5.–6. elokuuta Porin Puuvillassa. Voittajan kruunua tavoittelee 10 kaunotarta, joista peräti kahdeksan on kotoisin Satakunnasta.

Kilpailulla on pitkät perinteet. Vuosina 1971–1998 Miss Satakunta järjestettiin osana Huittisten Huhkolinnan vapunpäivää. Sen jälkeen kilpailu järjestettiin Huittisten Messujen sekä viimeisimpänä Kokemäen Tulkkilan Yön yhteydessä. Viimeisin Miss Satakunta, turkulainen Elina Demasör, kruunattiin vuonna 2012.

Varhaisin valokuva kilpailusta on kuitenkin jo vuodelta 1949, mutta aiempi historia on hämärän peitossa.

Suomen ensimmäisenä missikilpailuna pidetään Maailma-lehden järjestämää kilpailua vuonna 1919. Satakunta oli jo silloin menestyksekäs, sillä kilpailun voitti porilainen Rauha Aaltonen.

Miss Satakunnassa on ollut mukana monta Miss Suomi - ja kansainvälisissä missikisoissa kisannutta kaunotarta. Muun muassa Nakkilasta lähtöisin oleva Nina Sevelius (o.s. Rekola) kruunattiin Miss Satakunnaksi vuonna 1979.

Nyt on taas tullut aika etsiä maakunnasta seuraavaa Miss Satakuntaa. Tässä ovat tämän vuoden 10 finalistia. Kaikkien äänestäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan leffalippuja. Äänestys sulkeutui perjantaina 5. elokuuta kello 16.

Emilia Koikkalainen

1. Emilia Koikkalainen, 20, Pori

”Kuvailen itseäni spontaanina, helposti lähestyttävänä ja rohkeana persoonana. Rakastan esiintymistä ja kameran edessä olemista, varsinkin kun pääsee kunnolla heittäytymään. Lempiasioihini lukeutuu matkustaminen, ex tempore -kokemukset ja muoti.”

Venla Lemmetti

2. Venla Lemmetti, 23, Rauma

”Olen kotoisin maaseudulta Pyhärannasta, jossa minusta kasvoi hyvin maanläheinen ja jalat maassa oleva tyyppi. Olen luonteeltani muun muassa empaattinen, helposti lähestyttävä, optimistinen, määrätietoinen ja sisukas. Sopeudun hyvin erilaisiin tilanteisiin, enkä pelkää haasteita. Satakunta saisi minusta hyvin ihmisläheisen, aidon ja hyväsydämisen missin!”

Vilhelmiina Riuttala

3. Vilhelmiina Riuttala, 25, Pori

”Kuvailen itseäni energiseksi, tunnolliseksi sekä ahkeraksi persoonaksi, joka nauttii sekä itsensä haastamisesta että kehittämisestä. Vapaa-ajallani ohjaan Satakunnassa korkeakoululiikuntaa, joka tuo mukavaa vastapainoa taloushallinnon töihin ja kauppatieteiden maisteriopintoihin.”

Jade Saine

4. Jade Saine, 22, Pori

”Kuvailen itseäni kolmella A:lla, ahkera, aurinkoinen ja avoin. Nautin mallin hommista ja maalaamisesta. Olen erittäin eläinrakas ihminen ja hoidan koiria vapaa-ajallani.”

Sini Liimatainen

5. Sini Liimatainen, 21, Rauma

”Olen ihmisenä unelmiani tavoitteleva ja kunnianhimoinen, mutta myös aito, välittävä ja rakastava. Olen sellainen ihminen, jota voi aina tulla vetämään hihasta, jos tarvitsee kuuntelijaa. Harrastan laulamista, mikä on yksi suurimmista intohimoistani.”

Venla Lehkamo

6. Venla Lehkamo, 25, Pori

”Olen syvällinen, hyväsydäminen ja eloisa persoona. Tuttujen mielestä yliempaattinen romantikko ja ex tempore -henkinen heittäytyjä.

Työskentelen media-alan yrityksessä, ja samalla opiskelen humanistisia tieteitä. Harrastan esteratsastusta, ja olen aikoinaan kilpaillut siinä paljonkin.”

Jasmin Salminen

7. Jasmin Salminen, 20, Turku

”Kuvailisin itseäni rohkeaksi, avoimeksi ja helposti lähestyttäväksi. Arvostan hyvää ruokaa, eikä löydy ruokalajia, jota en söisi. Erilaisuus on mielestäni rikkaus, ja eri kulttuurit kiehtovat minua suuresti.”

Elena Holmstén

8. Elena Holmstén, 28, Rauma

”Olen reipas, iloinen ja aktiivinen yrittäjä, joka rakastaa kotialuettaan Satakuntaa. Olen koko elämäni ollut Satakunnan menoissa mukana, ja nykyään teen täällä paljon hyväntekeväisyyttä. Minulta löytyy positiivista energiaa, joka tarttuu myös muihin ihmisiin.”

Wilma Viinikkala

9. Wilma Viinikkala, 19, Rauma

”Olen luonteeltani rauhallinen ja huomaavainen, mutta minusta löytyy myös energinen puoli, joka tykkää tarttua uusiin haasteisiin. Olen töissä vaatemyyjänä, ja haaveilen hammaslääketieteen opinnoista tulevaisuudessa. Vapaa-ajallani tykkään liikkua paljon ja viettää aikaa läheisteni kanssa. Talvisin harrastuksiini kuuluu muodostelmaluistelu.”

Milja Saarinen

10. Milja Saarinen, 27, Raisio

”Työskentelen arkisin lähihoitajana päiväkodissa. Rakastan ihmiskontakteja, ja olen aidosti läsnä jokaisessa kohtaamisessa. Omaan korkean työmoraalin ja periksiantamattoman elämänasenteen. Esiintyminen on vahvuuteni ja siitä syystä misseys on suurin intohimoni.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut