Mäntyluoto-Tahkoluoto-radan uusiminen alkaa – Porin keskustan ja Tahkoluodon väliltä suunnitellaan poistettavan peräti 13 tasoristeystä

Mäntyluodon ja Tahkoluodon väliltä uusitaan radan tukirakenne, ratapölkyt ja kiskot.

Porin ja Mäntyluodon välisen rataosuuden perusparannus tehtiin vuonna 2021. Nyt sama tehdään Mäntyluodon ja Tahkoluodon välillä.

19.7. 10:22 | Päivitetty 19.7. 16:41

Pori

Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisen junaradan perusparannus alkaa Porissa, kertoo Väylävirasto tiedotteessa. Radan tukirakenteen, ratapölkkyjen ja ratakiskojen uusiminen alkaa elokuussa.

”Radan päällysrakenne on tullut käyttöikänsä päähän. Uusimalla päällysrakenteen voimme varmistaa myös Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisen rataosuuden käytettävyyden pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väyläviraston tiedotteessa.

Päällysrakenteen uusimisen vuoksi Mäntyluoto–Tahkoluoto-ratavälillä suljetaan elokuusta lähtien hetkellisesti tasoristeyksiä, joita ratavälillä on kaikkiaan kahdeksan. Tasoristeysten hetkellisistä sulkemisista ja mahdollisista kiertoreiteistä tiedotetaan erikseen urakan edetessä.

Radan päällysrakenteen uusimisen yhteydessä vahvistetaan myös meripengertä. Meripengertä vahvistetaan Tahkoluodon ratasillan jälkeisellä meripengerosuudella noin 110 metrin matkalta ratasillasta Tahkoluotoon päin.

Pori–Mäntyluoto–Tahkoluoto-radan perusparannushanke sai alkuvuodesta lisärahoituksen, jonka myötä perusparannus tehdään nyt 10 kilometrin rataosalle Mäntyluodosta Tahkoluotoon. Porin ja Mäntyluodon välisen rataosan perusparannus tehtiin noin 15 kilometrin matkalta vuonna 2021.

Porin ja Tahkoluodon välisen rataosuuden ratasuunnitelmien laadinta tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi on parhaillaan käynnissä. Heiskasen mukaan tavoitteena on poistaa ja parantaa tasoristeyksiä.

Hankealueella on yhteensä 24 tasoristeystä. Alustavasti niistä 13 esitetään poistettavaksi. Poistettavaksi suunnitelluista tasoristeyksistä yhdeksän on Porin ja Mäntyluodon ja neljä Mäntyluodon ja Tahkoluodon välisellä rataosuudella.

Ratasuunnitelmien arvioidaan valmistuvan lokakuun 2022 ja huhtikuun 2023 välisenä aikana. Tasoristeysturvallisuuden parantamiseen liittyviä rakennustöitä tehdään alustavasti vuosien 2023 ja 2024 aikana.

Kaikille poistettaville tasoristeyksille suunnitellaan ja rakennetaan Väyläviraston mukaan korvaavat tie- ja katuyhteydet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut