Porin pääkirjastossa pudoteltiin palikoita pinoihin - ”Siinä on jotain koukuttavaa, kun jokaisen pelikerran jälkeen on aina uusi huipputulos ylitettävänä”

Porin pääkirjastossa miteltiin keskiviikkona Tetriksen paikalliskarsinnoissa. Jaossa oli paikka elokuussa järjestettäviin SM-kilpailuihin.

Retropelien ystävä Kristian Tankka kuuli tapahtumasta Porin puskaradiosta. Ensi kertaa pelitapahtumaan osallistunut Tankka kehuu tapahtuman hyvää ja kannustavaa ilmapiiriä.

20.7. 19:55

Pori

Keskiviikkona Porin pääkirjaston pohjakerroksessa miteltiin taitoja klassisen retropeli Tetriksen parissa. Päivän paras pistenikkari pokkasi itselleen paikan elokuussa järjestettäviin Tetriksen SM-kilpailuihin.

Tetriksen SM -kisat järjestetään Helsingissä Suomen suurimman tietokonefestivaali Assemblyn yhteydessä.

Keskiviikon paikalliskarsintakilpailun tempaisivat talkoovoimin kasaan porilaisveljekset Tuomo ja Teemu Ahlfors. Tetris-kisojen NES-sarjan karsintoja on järjestetty ympäri Suomea ja veljesten ansiosta tapahtuma nähtiin ensi kertaa Porissa.

”Teemu otti yhteyttä Suomi Tetrikseen huomattuaan, että he etsivät kiinnostuneita tahoja, jotka haluaisivat järjestää paikalliskarsintaturnauksen. Saimme nopeasti asiat järjestymään ja tuotua tapahtuman ensi kertaa tänne Poriin.”, iloitsee Tuomo Ahlfors.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Klassikkopeliin kävi tutustumassa myös Järven perhe. Kuvassa tasaustaitojaan testasi Akseli Järvi.

Avaraa tilaa kiertäville pöydille on nostettu lukuisia retrokonsoleita. Kuvaputkitelevisioiden ruuduilla välkkyy klassikkopelin eri versioita. Konsolit ovat veljesten omista kokoelmista, molemmat kertovat olevansa intohimoisia keräilijöitä.

”Olemme molemmat olleet pienestä asti kiinnostuneita tästä skenestä. Meiltä löytyy molemmilta laaja kokoelma erilaisia retrokonsoleita.” Teemu Ahlfors sanoo.

Hän toteaa pelin olevan harvinaisen viihdyttävä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tuomoa puolestaan kiehtoo Tetriksessä pelin ajattomuus. Esimerkkinä hän mainitsee monen törmäävän pelin moderniin muunnelmaan kasatessaan muuttokuormaa.

Iltapäivällä salissa on melko rauhallista. Teemu Ahlfors sanoo päivän aikana paikalla vierailleen kolmekymmentä klassikkopelistä kiinnostunutta. He pitävät osallistujamäärää hyvänä ja arvelevat, että Porissa saattaisi olla tilausta vastaaville pelitapahtumille.

Konsolin äärellä pelaileva Kristian Tankka kuuli tapahtumasta Porin puskaradiosta. Ensi kertaa pelitapahtumaan osallistuva Tankka kehuu hyvää ja kannustavaa ilmapiiriä. Ahlforsien tapaan myös Tankka kertoo olevansa retropelien ystävä. Ulvilalaisen omista kokoelmista löytyvät muun muassa Playstationin ensimmäisen ja toisen sukupolven konsolit sekä Nintendon SNES-konsoli.

”Tetriksessä viehättää pelin haastavuus. Siinä on jotain koukuttavaa, kun jokaisen pelikerran jälkeen on aina uusi huipputulos ylitettävänä.” Tankka kiteyttää pelin tenhon.

Artikkelia muutettu, korjattu Kristian Tankan sukunimi.

Korjattu 21.7 kello 9.29: Kristian Tankka on ulvilalainen, ei porilainen. Virhe oli myös Satakunnan Kansan 21.7. julkaistussa printtilehdessä.

Mikä?

Maailman kolmanneksi myydyin videopeli

  • Tetris on tietokonepeli, jonka kehitti neuvostoliittolainen ohjelmistoinsinööri Aleksei Pažitnov kesäkuussa 1984.

  • Tetriksessä on tarkoitus kerätä pisteitä pudottelemalla neljästä laatikosta koostuvia palikoita ja koota niistä vaakasuoria rivejä. Kun rivin saa kokonaiseksi, se poistetaan ja ylempänä olevat rivit putoavat yhden alemmaksi.

  • Pelin taustamusiikki on instrumentaalinen sovitus venäläisestä kansansävelmästä nimeltä "Korobeiniki". Ikoninen kappale on rekisteröity äänimerkki Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa.

  • Tetris on listattu Stanfordin yliopiston kymmenen kaikkien aikojen tärkeimmän videopelien listalle vuonna 2007. Peli on lisäksi viime vuosina noussut miljoonien katsomaksi e-urheiluksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut