Lasten liikennepuiston rakentaminen alkoi Kokemäellä – asvaltti ajoradoille saadaan viimeistään ensi keväänä

Liikennepuistoon rakennetaan mahdollisimman monta tietä, liikenneympyrä ja suojateitä.

Lions Club on vuokrannut liikennepuistoa varten Kokemäen kaupungilta 0,4 hehtaarin alueen. Työt alueella aloitettiin merkitsemällä ajoreitit maastoon ja kaivamalla tienpohjia auki.

17.7. 13:28

Lasten liikennepuiston rakentaminen on alkanut Kokemäellä. Työt aloitettiin maanantaina raivaamalla liikennepuiston tienpohjia.

Kokemäen Lions Clubin suunnittelema liikennepuisto rakennetaan Villa Vilinän ja liikuntapuiston väliselle tontille. Sinne pääsee sekä Ruonanpään kautta että Villa Vilinän kohdalta pyörätietä pitkin.

Työt oli alun perin tarkoitus aloittaa jo keväällä, mutta liikennepuiston suunnittelu vei kuitenkin arvioitua enemmän aikaa.

Taustatöitä liikennepuiston rakentamiseksi on silti tehty jo pitkään. Klubin presidentti Olli Nuikkinen kertoo, että hankinnat on jo aloitettu, ja esimerkiksi tarjouspyynnöt liikennepuiston välineistä lähetetty.

Työt tontilla aloitettiin merkitsemällä ajoreitit ja kaivamalla tienpohjia auki.

Tarkoitus on, että mahdollisimman suuri osa hyväkuntoisista puista jätetään paikoilleen, jos se suinkin on mahdollista.

Maata pitää myös salaojittaa ja tasoittaa, sillä tontilla on jopa puolentoista metrin korkeuseroja.

”Se täytyy tasata, ettei ole liian raskasta polkea ylämäkeen eikä toisaalta tule hallitsemattomia alastuloja”, Nuikkinen kertoo.

Lasten liikennepuisto rakennetaan Villa Vilinän ja liikuntapuiston väliselle alueelle.

Liikennepuistosta tulee samantapainen kuin Nakkilassa.

Liikennepuistoon ei rakenneta vain yhtä pitkää reittiä, vaan mahdollisimman monta tietä, liikenneympyrä, jalankulkureittejä ja suojateitä. Puistossa liikkuvien pitää noudattaa liikennemerkkejä, muun muassa kärkikolmioita ja stop-merkkejä.

Lisäksi puistoon tehdään noin 20 neliön varastorakennus, jossa liikennepuiston polkuautoja ja muita välineitä säilytetään ja huolletaan.

”Rakennuksen seinään tulevat myös ohjeet, mitä mikäkin merkki tarkoittaa.”

Liikennepuiston on arvioitu maksavan noin 66 000 euroa. Summasta lähes puolet on Leader-tukea.

Nuikkinen arvelee, että kustannusarvio saattaa vielä ”vähän heilua”, sillä varsinkin asvaltointikustannukset ovat tänä vuonna nousseet.

Vielä Nuikkinen ei uskalla luvata, milloin liikennepuisto on valmis. Sen valmistuminen riippuu paitsi säästä, myös asvalttifirmojen aikatauluista.

”Rakennus ja liikennemerkit koetetaan saada valmiiksi kesän aikana, asvaltti tehdään joko syksyllä tai viimeistään ensi keväänä.”

Liikennepuisto on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille, mutta virallista ikärajaa puistoon ei tule.

Puistoon on lupa mennä paitsi liikennepuiston välineillä, myös omilla polkupyörillä ja potkulaudoilla, ei kuitenkaan millään moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla.

Avain välinevarastoon annetaan kaikille Kokemäen kouluille ja päiväkodeille. Lisäksi aikuisilla on mahdollisuus hakea avain lainaksi myöhemmin ilmoitettavasta paikasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut