Porilaistaustaustaisten kiekkoiljoiden huima olympia- ja MM-menestys poikivat mestarien portaille jatkoa – Kaupungilta rahaa myös kiekkojunioreille

Kaupunki kertoi kultaleijonien huomioimisesta Porin torilla torstaina järjestetyn Suomi-Areena-keskustelun yhteydessä.

Mestareiden portaat rakennettiin vuoden 2019 porilaistaustaisten jääkiekon maailmanmestareiden huomioimiseksi.

14.7. 15:39

Pori

Historiallinen, sekä olympiakultaan että maailmanmestaruuteen johtanut kiekkokevät poiki porilaistaustaisille kiekkoilijoille ja valmentajalla kaikkiaan kaksi olympia- ja kolme MM-kultaa.

Helmikuussa hyökkääjä Niko Ojamäki ja apuvalmentaja Ari-Pekka Selin saivat Pekingissä kaulaansa olympiakultamitalit. Toukokuussa Tampereella MM-kultaan ylsivät hyökkääjät Joel Armia ja Juho Lammikko sekä Ari-Pekka Selin.

Torstaina Porin kaupunki huomioi kotikaupungin kultaleijonia Suomi-Areena-keskustelun yhteydessä Porin torilla. Kaupunki kertoi lahjoittavansa jokaisesta Poriin tulleesta kultamitalista 5 000 euroa Satakunnan Yhteisökeskuksen ylläpitämään Lasten ja nuorten harrastusrahastoon.

Olympiavoiton ja maailman mestaruuden myötä rahastoon lahjoitetaan yhteensä 25 000 euroa. Summa kohdennetaan porilaisten lasten ja nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

”Lasten ja nuorten harrastusrahastosta jaetaan tukea urheilua harrastavien lasten ja nuorten perheille. On erittäin tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa haluamaansa lajia perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta”, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti tiedotteessa.

Eikä siinä vielä kaikki. Porin metsään rakennetaan kultaleijonien kunniaksi ulkokuntosali Mestareiden portaiden yhteyteen ulkokuntosali.

Mestareiden portaat rakennettiin vuoden 2019 porilaistaustaisten jääkiekon maailmanmestareiden huomioimiseksi. Portaisiin kiinnitetään aiempien mestareiden nimien jatkoksi myös tuoreiden mestareiden nimilaatat.

”Portaiden läheisyyteen toteutettavasta ulkokuntosalista on tullut toiveita heti portaiden valmistumisesta lähtien ja mikä sen hienompi jatkumo mestareiden huomioimiselle olisikaan kuin Mestareiden kuntosali Mestareiden portaiden viereen”, Lahti sanoo tiedotteessa.

Jos ulkokuntasalille ei löydetä soveltuvaa paikkaa välittömästi portaiden yhteydestä, sille etsitään toinen paikka Porin metsän, Isonmäen tai urheilukeskuksen alueelta.

Päätöksen huomionosoituksista on tehnyt Porin kaupunginhallitus.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut