Kemikaalipilvi pääsi valloilleen Harjavallassa – pysäytti junaliikenteen yli tunniksi

Satakunnan pelastuslaitos hälytettiin paikalle keskiviikkona aamupäivällä.

Junaliikenne pysähtyi vaarallisen aineen onnettomuuden takia Harjavallassa keskiviikkona.

13.7. 9:57 | Päivitetty 13.7. 11:21

Harjavalta

Harjavallan Suurteollisuuspuistossa ja sen lähiympäristössä sattui vaarallisen aineen onnettomuus. Bolidenin rikkihappotehtaalta vapautui kemikaalipilvi.

”Prosessihäiriön takia heikkoa rikkihappoa sisältänyttä kondenssivettä joutui väärään välisäiliöön. Siellä siitä muodostui kemikaalipilvi, joka sisälsi typen oksideja. Pilvi on nyt jo onneksi haihtunut”, selittää Boliden Harjavallan toimitusjohtaja Timo Rautalahti.

Työntekijöille ei aiheutunut tilanteesta haittaa. Rautalahden mukaan kolme sivullista altistuivat kemikaalille, mutta ensihoito tarkasti heidät ja jokainen oli hyvissä voimissa. Alueella tehdään vielä varmistusmittauksia.

Poriin matkalla ollut juna joutui pysähtymään Kokemäellä Harjavallan kemikaalionnettomuuden vuoksi. Matkustajat pääsivät jatkamaan matkaa bussikyydillä.

Viranomaiset keskeyttivät junaliikenteen onnettomuuden takia. Junaliikenne ehti olla pysäytettynä reilun tunnin verran. Nyt junat liikkuvat taas normaalisti.

Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen tilanteesta kello 8.42.

Juttua on päivitetty keskiviikkona 13. heinäkuuta kello 11.20: Vaihdettu pääkuva.

Juttua oikaistu keskiviikkona 13. heinäkuuta kello 14.56: Timo Rautalahti on Boliden Harjavallan toimitusjohtaja eikä tehtaanjohtaja, kuten jutussa luki aiemmin virheellisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut