Kasvisruokailija ei jää varmasti nälkäiseksi, gluteenittomat vaihtoehdot vähissä – Selvitimme, miten erikoisruokavaliot on huomioitu Porin superviikon ruokatarjonnassa
Moni ruokayrittäjä odottaa superviikon isointa kävijäpiikkiä loppuviikosta.
Ferya Kahveci myy meksikolaista ruokaa Jazzpuistossa Mex man -ruokarekasta. Hän kertoo, että asiakkailta on tullut kehuvia kommentteja ruuasta. ”Meillä on kasvisversio jokaisesta annoksesta.” Kuva: Joonas Salli
Lihan syöminen ja maidon juominen on vähentynyt jo useamman vuoden ajan samalla, kun erilaiset kasvisruokavaliot ovat yleistyneet. Muutkin erikoisruokavaliot ovat yhä tavallisempia.
Satakunnan Kansan toimittaja ja kaksi kuvaajaa kiersivät Porin keskustan ja Jazzpuiston pop up -ruokapaikkoja ja kartoittivat tarjontaa erityisesti kasvisruuan ja gluteenittomien vaihtoehtojen osalta.