Perjantain Suomi-Areena -tärpit – Katso tästä kolme Satakunnan Kansan suositusta

Suomi-Areenan teemoina ovat tänä vuonna muun muassa huoltovarmuus, hyvinvointi, työ ja yrittäjyys, talous sekä ympäristö ja kestävä kehitys.


14.7. 18:07

Pori

Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali Suomi-Areena tuo yhteen noin tuhat puhujaa, jotka keskustelevat yli 200 tilaisuudessa kuluvan viikon aikana.

Tässä Satakunnan Kansan kolme nostoa perjantain 15. heinäkuuta keskusteluista.

Kuronen keskusteluttaa lompakkonuotion äärellä

kello 10–10.45 MTV-lava, Kauppatori

Pohjoismaista suomalaisilla naisilla on kehnoin taloudellinen mielenrauha, ja ero miehiin on suuri. Miten muuttaa tätä taloudellista eriarvoisuutta ja lopulta poistaa se? Keskustelemassa johtava erityisasiantuntija Olli Kärkkäinen valtiovarainministeriöstä, Danske Bankin henkilöasiakkaista vastaava johtaja Riikka Laine-Tolonen, Accenturen Country Managing Director Tomas Nyström, entinen kansanedustaja (vas.) ja SAK:n varapuheenjohtaja Katja Syvärinen. Tilaisuuden juontaa Sami Kuronen.

Mokat tiskiin Vellun ja Luukkosen kanssa

kello 13–13.45 Kaupungintalon piha, Hallituskatu 12

Nyt puidaan ja paljastetaan mokia! Mokista ja mokaamisesta puhumassa jääkiekkoikoni Veli-Pekka Ketola, väistyvä kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, murrekirjailija Elina Wallin, näyttelijä Miikka J. Anttila ja Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen.

Yleisö voi osallistua jo etukäteen: Arvaa kenelle puhujalle mokat kuuluvat ja kerro millainen mokailija olet itse verkossa osoitteessa https://link.webropol.com/s/mokat.

Juontajina Laura Latomäki, Markku Rimpelä ja Jonna Similä.

Jos koulu keksittäisiin tänään

kello 13–13.45 BEPOP, Isolinnankatu 21

Mistä rakentuvat koulujen oppimista ja hyvinvointia tukevat digitaaliset puitteet oppilaalle, opettajalle, huoltajille ja koulutuksenjärjestäjille? Korona-aikana otettiin digiloikka lähes yhdessä yössä, mitä se kouluille tarkoitti?

Tätä pohtimassa Digionen pedagoginen asiantuntija Markus Humaloja, Kuntien Tieran johtaja Kari Hyvönen, Digionen hankejohtaja Kirsi Lehto ja sivistyspalvelujen kehittämispäällikkö Tuija Rasinen. Tilaisuuden juontaa Ville Tuominen.

Koko Suomi-Areenan ohjelman näet täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut