Rauman satamalla lakon seurauksena vaisu alkuvuosi

Ensimmäisellä vuosipuoliskolla lähes kolmanneksen takapakki vienti- ja tuontitonneihin. Liikenne normalisoitumassa ja satama on saanut uuden konttilinjan.

Metsäteollisuuden lakon seurauksena Rauman sataman liikenne väheni merkittävästi vuoden alkupuoliskolla. Pudotus edellisvuoteen verrattuna oli noin 26 prosenttia.

8.7. 16:29

Rauma

Satamaliikenteessä kirjattiin Rauma vuoden 2022 alkupuoliskolta poikkeukselliset miinuslukemat. UPM:n paperiteollisuuden noin viiden kuukauden lakko vähensi merkittävästi vienti- ja tuontiliikennettä.

Rauman sataman kokonaisliikenne oli vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla yhteensä 1,9 milj. tonnia, jossa on laskua 26 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

”Metsäteollisuuden työtaistelut kurittivat sataman vienti- ja tuontiliikennettä vuoden ensimmäisellä puoliskolla, nyt liikenne on jo pääosin normalisoitunut. Satamasta on myös auennut uusi konttiyhteys ja olemme saaneet myös uusia toimijoita satama-alueelle”, toteaa Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Janne Virta yhtiön tiedotteessa.

Uutta liikennettä satamaan on tulossa, kun Metsä Fibre Oy:n uusi saha käynnistyy loppukesän aikana.

”Koko vuoden liikenne tulee kuitenkin jäämään jälkeen budjetista”, Virta lisää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut