Merivoimilla vuosipäivä ja paraati Raumalla - alukset avoinna yleisölle

Ohjusvene Rauma kiinnittyi Suojan laituriin perjantaina. Rauman kaupunki on aluksen kummi ja nimikkoaluksen mukaan on nimetty myös ohjusveneluokka.

8.7. 16:19

Rauma

Merivoimat viettää vuosipäiväänsä lauantaina 9. heinäkuuta Raumalla Suojan laiturin ympäristössä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Merivoimien aluksiin sekä kalustoon klo 11-18. Paikalla on myös sotilaskodin palvelut.

Suomen Merivoimien 104. vuosipäivän vietto alkaa lauantaina kello 8, kun Suojan laituriin kiinnittyneillä aluksilla suoritetaan juhlallinen lipunnosto. Aamupäivän aikana Merivoimat laskee seppeleen Rauman sankarihautausmaalle ja kuljetusalus K8:n onnettomuuden uhrien muistomerkille Monnan hautausmaalle

Kello 10 alkaa paraatikatselmus kenttähartauksineen Suojan laiturilla. Paraatia komentaa Merivoimien esikuntapäällikkö, lippueamiraali Jukka Anteroinen. Katselmuksen suorittaa Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Jori Harju. Kenttähartauden pitää sotilaspastori Henri Kivijärvi. Tilaisuutta on mahdollista seurata aidatun alueen ulkopuolelta.

Osa Merivoimien aluksista on avoinna yleisölle kello 11–18 Suojan laiturilla, jossa järjestetään samanaikaisesti myös Merivoimien rannikkojoukkojen kalustonäyttely. Rannikkosotilaskotiyhdistyksen palvelut ovat paikalla ja yleisön käytettävissä.

Vuosipäivän tunnelmasta on mahdollista nauttia myös Rauman torilla, jossa Laivaston soittokunta viihdyttää yleisöä kelo 12-13.

Alukset saapuvat Raumalle jo perjantaina 8. heinäkuuta. Auringon laskiessa alukset kunnioittavat vuosipäivää juhlavalaistuksella. Alukset irrottavat Raumalta sunnuntaiaamuna kello 9 alkaen. Irrotus selostetaan ja tapahtumaa voi seurata aidatun alueen ulkopuolelta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut