Näin säästät hermojasi Porin keskustan liikenteessä – Tapahtumaviikon katusulku ja Porin postitalon remontti teettävät ruuhkaa

Keskustan suuntaan ajavien on nyt hyvä välttää Porinsiltaa Kokemäenjoen ylityksessä.

Porinsillan jonomuodostelma ulottui jo torstaina lukijan mukaan pitkälle Puuvillan kauppakeskuksesta keskustan suuntaan.

8.7. 13:37

Pori

Tulevan Pori Jazz ja Suomi-Areena -viikon poikkeukselliset liikennejärjestelyt alkoivat näkyä ja tuntua keskustan liikenteessä heti Etelärannan sulkeuduttua Yrjönkadulta Antinkadulle torstaiaamuna.

Toimitukseen yhteyttä ottanut lukija taivasteli, että kahden vuoden tauko täysimittaisissa tapahtumissa lienee kadottanut muistijäljen tämän ajankohdan liikenteen solmukohdista Porin keskustassa.

Lukijan mukaan hän osui torstaina paikalle Porinsillalle pian katusulun jälkeen. Sillalle muodostui heti jonoa, joka ulottui pitkälle Puuvillan kauppakeskuksesta keskustan suuntaan kulkevaa kaistaa.

Puuvillan katolla sijaitsevan, reaaliaikaista kuvaa myös Porinsillasta välittävän, kääntyilevän web-kameranäkymän perusteella jonosta sillalla on tullut suhteellisen tasaisesti toistuva ilmiö torstaista alkaen.

Keskustan suuntaan Porinsiltaa ajavat pääsevät nyt kääntymään oikealle vasta Hallituskadun ja Yrjönkadun risteyksestä, jonka liikennettä rytmittävät liikennevalot.

Lue lisää: Näin Porin superviikon tapahtumat vaikuttavat kaupungin keskustan liikenteeseen

Vanhan postitalon remontti telineineen vie sekä Kauppatorin suunnasta tulevilta että Valtakadulta itään jatkavilta hieman kaistatilaa. Tämä silti, vaikka telineiden viemä tila on hieman kaventunut siitä, mitä se oli jokin aika sitten.

Lisää tulppaa keskustaan päin menevälle liikenteelle tekee Eteläkauppatorin parkkipaikkojen ja kadun sulkeminen yleiseltä liikenteeltä. Järjestely alkaa sunnuntaina ja jatkuu perjantaihin 15. heinäkuuta asti.

Liikennettä lisäävät tietysti myös kaupunkiin odotettavissa olevat ihmismassat. Hermoja säästävin tapa ylittää omalla autolla Kokemäenjoki on Linnansillan reitti, riittävästi aikaa siihenkin varaten.

Jos mahdollista, paras vaihtoehto on välttää autoilua keskustassa ruuhkaisimman tapahtuma-ajan tai jättää auto kauemmas keskustasta ja edetä jalan, pyörällä tai joukkoliikenteen avulla.

Tästä voit tarkkailla reaaliaikaisia liikenneoloja Porinsillalla:

Uutisen otsikkoa oikaistu 9.7. kello 15.35: Otsikossa mainittiin ”Jazzien katusulku”. Etelärannan ja keskustan liikennejärjestelyt liittyvät kuitenkin ensisijassa Suomi-Areenaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut