Muistoissa Irma Mäkelä 1952–2022

10.7. 12:00

Irma Kaarina Mäkelä menehtyi yllättäen sairauskohtaukseen 1.6.2022.

Irma syntyi Harjavallassa 19.11.1952, jossa kävi koulua sekä kirjoitti ylioppilaaksi Harjavallan yhteislukiosta. Tämän jälkeen Irma aloitti opiskelun Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa ja valmistui filosofian maisteriksi pääaineenaan kemia.

Hänen ensimmäisiä työpaikkoja oli Nakkilassa sijaitseva J. V Suominen Oy, jossa hän perusti muun muassa laboratorion kuitukankaiden laadun tarkkailua ja tuotekehitystä varten.

Viimeiset työvuotensa ennen eläkkeelle siirtymistä, Irma oli Lahden ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä. Siellä hänen tehtäväkenttänsä oli laaja aina opetustehtävien tuuraamisesta erilaisiin hallintotehtäviin sekä kansainväliseen yhteistyöhön EU-projektien puitteissa.

Mäkelä oli myös kantavana voimana mukana Lahden ammattikorkeakoulun C-sarjan Cleantech insinöörikoulutuksessa -kirjan julkaisussa.

Irma avioitui vuonna 1980 ja perheeseen syntyi kaksi poikaa. Lapset ja lapsenlapset olivat aina lähellä Irman sydäntä ja isoäitiys oli hänelle iso onnen ja ilon asia.

Mummo kovin mielellään halasi ja piti lapsenlapsista hyvää huolta. Lapsenlapsia oli mummon ja papan luona hoidossa. Irma olikin tuttu näky pallokenttien laidalla jalkapallon ja jääkiekon harrastuksiin kannustaen.

Vapaa-aikanaan Irma mielellään hoiti isoa omakotitalon puutarhaa miehensä kanssa. Irman puutarhassa lukuisat kukat kukkivat ja tavattoman siistit viljelykset menestyivät.

Luonteeltaan Irma oli iloinen ja aina valmis auttamaan siellä missä apua tarvittiin. Hän ei viihtynyt huomion keskipisteessä ja olikin mielellään sivussa, josta varmisti muiden mukanaolijoiden hyvinvoinnin.

Irma oli tavattoman ahkera ja sinnikäs. Hänelle oli mieluista suuret projektit, joihin riitti tarmoa ja pitkäjänteisyyttä loputtomasti. Viimeisin iso projekti olikin ison konehallin rakentaminen vanhimmalle pojalle. Miehensä kanssa he muodostivat uskomattoman työparin ja tämäkin halliprojekti ehti melkein päätökseen.

Irmaa jäivät kaipaamaan puoliso, lapset, lapsenlapset ja työtoverit sekä laaja ystäväpiiri.

Lilli Mäkelä

Kirjoittaja on lesken sisko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut