Rauma keskeyttää Kuuskajaskarin lomamökkien hankinnan – rakentamisen hinta karkasi rajusti yli arvion

Varattu budjetti olisi riittänyt vain neljän mökin rakentamiseen.

Kuuskajaskariin on suunniteltu kymmenen majoitusmökin rakentamista purettujen rivitalojen tilalle.

7.7. 11:15

Rauma

Rauman kaupungin ja matkailusaarten palveluja tarjoavan West Coast Seaservice Oy:n yhteishanke lomamökkien rakentamista Kuuskajaskariin raukeaa toistaiseksi. Syynä on rakennuskustannusten nopea nousu.

Kaupunki keskeyttää kolmannen kerran järjestetyn mökkien hankinnan ja kilpailutuksen.

Rauman kaupungin tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula toteaa, ettei keskeyttämiselle ollut vaihtoehtoa, sillä rakennuskustannusten nousu on poikkeuksellista ja mökkien hinta ylittää olennaisesti määrärahavarauksen.

Alkuperäisenä tavoitteena oli, että Kuuskajaskariin olisi saatu kymmenen majoitusmökkiä, jotka olisivat soveltuneet ympärivuotiseen käyttöön. Sittemmin suunnitelmia on kevennetty kesäkäyttöön sopiviin mökkeihin.

Kumpula toteaa rakentamisen ja materiaalienkustannusten nousseen vuoden 2021 jälkeen jopa 50–80 prosenttia. Nyt, noin vuosi myöhemmin, talviasuttavan mökin sijasta kevytrakenteisemman kesämajoitusmökin hinta ylitti jo talvimökin hinnan.

Loma-asuntojen rakentaminen kilpailutettiin kevään ja alkukesän aikana kahteen kertaan. Ensimmäisessä kilpailutuksessa ei saatu yhtään tarjousta ja jälkimmäisessä yksi tarjous.

Tarjouksen jättäjä tarjosi urakan 500 000 euron kokonaishinnalla rakennettavaksi neljä vaatimukset täyttävää loma-asuntoa.

”Kaupungin ja Kuuskajaskarissa toimivan matkailupalveluyrittäjän tavoitteena on ollut rakentaa kymmenen loma-asuntoa saaresta purettujen rivitalojen tilalle. Nyt saadun kilpailutuksen tuloksena yhden asunnon hinnaksi tulisi ilman perustuksia ja kunnallistekniikkaa 125 000 euroa, eikä projektin toteuttaminen nykyisellä kokonaisuudella ole mahdollista”, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula perustelee keskeytyspäätöstä.

Mökkien rakentamista arvioidaan uudelleen syksyllä, jolloin on tarkoitus selvittää loma-asuntojen mahdollisia muita toteutus- ja omistusvaihtoehtoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut