Urheilijoita ja tiktokkaajia – tällaisen tapahtuman nuoret suunnittelivat Suomi-Areenaan

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Nuori-Areena on Kuninkaanhaan koulun oppilaiden suunnittelema ja toteuttama tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda nuorten ääntä ja ajatuksia paremmin esille.

Porilaiset Olga Kononen (vas.) ja Sini Vallin kuuluvat 11 nuoren ryhmään, joka suunnitteli ja toteutti Nuori-Areenan. He suunnittelivat tapahtumalle oman logon ja nimikin on nuorten käsialaa. Tapahtuman teemana on ilon tuottaminen. ”Jokainen voi levittää iloa ympärilleen heittäytymällä ja käyttämällä enemmän aikaa ympärillä oleviin ihmisiin”, Kononen sanoo.

10.7. 11:00

Pori

Suomi-Areenassa huomioidaan tänä vuonna myös nuoret, sillä tapahtuman yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa Nuori-Areena.

Torstaina 14. heinäkuuta kello 17–17.45 kauppakeskus Puuvillan lavalle kipuaa nuorten valitsemia puhujia. Luvassa on myös erilaisia tempauksia.

Porilaisten nuorten suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumaan on tulossa puhujiksi urheilijoita ja some-vaikuttajia. Lavalla nähdään esimerkiksi uimari Matti Matsson, yleisurheilija Aada-Olivia Oksanen ja voimannostaja Kalle Tapiola.

Some-vaikuttajista mukana ovat tiktokkaaja Jesus Guised sekä Takatien pojat -Tiktok-kanavan Aleksi Hakanen ja Riku Rajala.

”Halusimme valita sellaisia puhujia, jotka kiinnostavat nuoria ja houkuttelevat heitä paikalle”, Olga Kononen kertoo.

”Ajattelimme, että ilon tuottaminen on tärkeää tässä ajassa. Ilo on asia, joka yhdistää ihmisiä.”

Idea nuorten omasta areenasta lähti Suomi-Areenan tuottajilta. Toteuttajiksi valikoitui 11 Kuninkaanhaan koulun menneen lukuvuoden yhdeksäsluokkalaista nuorta. Tapahtuman suunnitteluun on osallistunut heidän lisäkseen muitakin nuoria.

Tapahtuman teemana on ilon tuottaminen. Se näkyi porilaisissa yläkouluissa läpi kevään erilaisina tempauksina. Esimerkiksi kotitaloustuntien leivonnaisia vietiin vanhuksille, päiväkoteihin ja työpaikoille.

”Ajattelimme, että ilon tuottaminen on tärkeää tässä ajassa. Korona eristi ihmisiä koteihin ja oli vaikea löytää positiivisuutta. Ilo on sellainen asia, joka yhdistää ihmisiä”, Sini Vallin sanoo.

”Nuoria ei aina oteta vakavasti, mutta pitää yrittää monta kertaa.”

Olga Kononen ja Sini Vallin kertovat, että tapahtuman suunnitteleminen ja toteuttaminen on hauskaa, mutta vaativaa työtä. He toivovat, että paikalle saapuu paljon yleisöä.

”Opin projektin aikana yhteistyöstä ja kompromissien tekemisestä. Nuoria ei aina oteta vakavasti, mutta pitää yrittää monta kertaa. Onneksi on sellaisiakin ihmisiä, jotka ottavat nuoret hyvin vastaan”, Vallin sanoo.

”Kaikkein vaikeinta oli aloittaminen, kun tehtävää oli niin paljon. Jaoimme tehtäviä pareille, ja sitten se rupesi sujumaan. Parasta tässä on ollut nähdä, kun ihmiset ilahtuvat”, Olga Kononen sanoo.

Projektia ohjannut Kuninkaanhaan koulun opettaja Riikka Kononen kertoo, että oppilaat saavat tapahtuman järjestämisestä työtodistukset.

”Projektia työstettiin oppitunneilla ja vähän vapaa-ajallakin. Tavoitteena on, että nuoret olisivat jatkossakin enemmän osallisina Suomi-Areenassa.”

Suomi-Areena järjestetään Porissa 11.–15.7. Keskustelutapahtuman järjestämisestä vastaavat MTV ja Porin kaupunki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut