Pori reagoi Kankaanpään betoniporsasturmaan – Niittäjänsilta sai uudet kiertopuomit

Kulkua ei ole suljettu, vaan puomit pääsee kiertämään kävellen ja polkupyörällä.

Niittäjänsilta asennettiin paikoilleen 11. toukokuuta. Kesäkuun lopulla sillalle kulkua hidastaneet betoniporsaat korvattiin muovisilla kiertopuomeilla.

7.7. 10:20

Pori

Raumanjuovan ylittävä Niittäjänsilta sai uudet kiertopuomit kesä–heinäkuun vaihteessa. Muoviset, näkyvät puomit ovat vastaavia, mitä käytetään tasoristeysten ylityksissä kevyen liikenteen väylillä.

”Puomit eivät estä kulkua, ne voi kiertää kävellen tai polkupyörää taluttaen”, Porin kaupungin maastotyöpäällikkö Olli-Pekka Ihalainen kertoo.

Kauempaa katsoen puomit näyttävät yhtenäiseltä, mutta kulkua ei ole suljettu. Puomien uusinta on seurausta Kankaanpäässä sattuneesta turmasta, jossa polkupyöräilijä kuoli törmättyään alikulkutunnelin viereen asennettuun betoniporsaaseen.

”Kankaanpään turma vaikutti siihen, että halusimme sillalle turvallisemman ratkaisun. Aiemmin sillalle kuljettaessa oli betoniporsaat hidastamassa, joiden välistä sillalle kuljettiin”, Ihalainen sanoo.

Viime vuoden elokuussa Niittäjänsilta jouduttiin sulkemaan turvallisuuden vuoksi. Voimakas tuuli pääsi liikuttamaan siltaa, sillä sen kiinnikkeet oli rikottu ilkivaltaisesti.

Tällä kertaa kyse ei ollut ilkivallasta, eikä siltaa ole suljettu. Puomit on asennettu ainoastaan turvallisuuden lisäämiseksi ja silta on käytössä.

Uutista päivitetty 7.7. kello 16.26: lisätty tuore kuva.

Lue lisää: Pyöräilijä kuoli törmättyään alikulkutunnelissa betoniporsaaseen Kankaanpäässä – päivää ennen onnettomuutta alkoi tunnelin valojen ”kesäsammutus”

Lue lisää: ”Tällaista se on, kun innokkaasti tehdään ilkivaltaa”, sanoo Niittäjänsiltaa korjannut työntekijä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut