”Seinästä” nostetun käteisen määrä on laskenut dramaattisesti – Satakunnassa eniten pankkiautomaatteja per asukas löytyy yllättävästä kunnasta

Kuva vuodelta 2020. Tuolloin Meri-Porin ainoa pankkiautomaatti oli siirretty K-marketin sisätiloihin Pihlavassa.

5.7. 18:47

Satakunta

Pankkiautomaateilla ei asioida enää samaa tahtia kuin ennen. Automaatilta nostetun käteisen määrä on puolittunut viime vuosina, vaikka automaattien määrä ei juuri ole muuttunut, vertailupalvelu Vertaaensin kertoo.

Keskimäärin suomalaisten automaateista nostaman käteisen määrä on vähentynyt 780 000 euroa vuosittain parin viime vuoden aikana.

Jos vauhti jatkuisi tasaisena, käteisnostot olisivat nollassa vuonna 2026. Luvut pohjautuvat Suomen Pankin tilastoihin.

Satakunnassa lyhin matka lähimmälle pankkiautomaatille on Harjavallassa (5,7 kilometriä). Pisin matka on karvialaisilla, joilta lähin automaatti löytyy keskimäärin 22,8 kilometrin päästä.

Eniten pankkiautomaatteja per asukas on Satakunnassa Siikaisissa (1 352 asukasta/automaatti). Vähiten niitä on Eurajoella (4 667 asukasta/automaatti).

Suomessa lyhin matka lähimmälle pankkiautomaatille on helsinkiläisellä (1,1 kilometriä), pisin Inarissa (93,1 kilometriä).

Eniten pankkiautomaatteja asukaslukuun suhteutettuna on Pelkosenniemellä (462 asukasta/automaatti), vähiten Pedersöressä (11 172 asukasta/automaatti).

Päivitetty 5.7.2022 kello 20.45: Korjattu konditionaaliin myös jälkiosa lauseesta, jossa puhutaan käteisnostojen vähenemistahdista.

Päivitetty 6.7. kello 10.14: Lisätty linkki Vertaaensin-sivustolle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut