Porin taivaalla pörrää tiistaina helikopteri voimalinjoja tarkastamassa

Porin Energia Sähköverkkojen voimalinjoja kuvaavalla helikopterilentäjällä on tiedossa esimerkiksi hevostilojen sijainnit, jotka kopteri pyrkii kiertämään kauempaa. Kuvituskuva.

4.7. 16:46

Pori

Jos tiistaina kiinnität huomiota normaalia matalammalla korkeudella ympäriinsä lentelevään helikopteriin Porissa, ei syytä huoleen.

Se on vain Pori Energia Sähköverkot, kiertää voimalinjoja tarkastamassa, tiedottaa yhtiö.

Helikopteri lentää normaalia matalammalla voimalinjojen päällä 5. heinäkuuta aamupäivästä alkaen. Tarkkaa loppumisaikaa lennoille yhtiö ei osaa ennalta sanoa, mutta ”myöhäiseen iltaan asti lennot eivät tule ulottumaan”.

Helikopteri kiertää Porin keskustassa ja taajama-alueilla kuvaamassa noin sadan kilometrin edestä 110 kilovoltin linjoja sekä saaristoalueilla noin viiden kilometrin verran 20 kilovoltin linjoja.

Kuvauksen tarkoitus on video- ja valokuvata puiden raivaustarpeita sekä voimalinjojen komponenttien kuntoa.

Kuvat ja videot tallentuvat yhtiön mukaan reaaliaikaiseen tietojärjestelmään, johon viedään myös ”mahdollisten vikahavaintojen tarkat koordinaattitiedot esimerkiksi voimalinjoja uhkaavista puista tai korjausta vaativista komponenteista”.

Tietojen perusteella on myöhemmin mahdollista lähettää metsureita ja asentajia oikeisiin kohtiin maastoon, kertoo Pori Energia Sähköverkkojen kunnossapitoinsinööri Sanna Syysmäki.

Edellinen voimalinjojen huoltokuvauslento tehtiin neljä vuotta sitten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut