Näin Porin superviikon tapahtumat vaikuttavat kaupungin keskustan liikenteeseen

Jo käytössä oleva kesäkävelykatu saa seuraa Suomi-Areenan ja Pori Jazzien erityispiirteistä.

Porin keskustan katuja suljetaan tapahtumien vuoksi 7. heinäkuuta alkaen.

4.7. 15:24

Pori

Porin keskustaankin levittäytyvät tapahtumat sulkevat teitä 7. heinäkuuta alkaen. Pieniä muutoksia on luvassa keskustan alueella myös linja-autojen reitteihin.

Suomi-Areenan vuoksi suljetaan Porin Eteläranta välillä Yrjönkatu-Antinkatu liikenteeltä kokonaan torstaina 7. heinäkuuta kello 8 alkaen. Myös Antinkatu välillä Eteläranta-Hallituskatu suljetaan joelle päin ajettaessa. Etelärannasta pääsee autolla keskustaan Antinkatua.

Eteläranta avataan liikenteelle maanantaina 18. heinäkuuta alkuillasta.

Eteläkauppatori on suljettuna yleiseltä liikenteeltä ja alueen parkkipaikat eivät ole käytössä 10.–15. heinäkuuta.

Raumansilta suljetaan yleiseltä autoliikenteeltä 14.–16. heinäkuuta. Taavi-sillalle ennustetaan ruuhkaa, joten Pori Jazziin suuntaaville jalankulkijoille suositellaan Raumansiltaa tai Kaarisiltaa. Porin Linjat ajaa jazzien ajan lisävuoroja.

Kesäkävelykadulta liikennettä on suljettu liikenneopastein, kukkalaatikoin sekä tilapäisin hidastetöyssyin. Sallittua on ainoastaan huolto- ja tontille ajo.

Kesäkävelykadun muodostaa noin puolen korttelin osuus Gallen-Kallelankadulla Kauppatorilta hotelli Vaakunalle sekä Antinkadulla Pohjoiskauppatorin ja Valtakadun välinen osuus.

Kesän linja-autoreitit ovat muuttuneet seuraavasti: Kauppatorilta pohjoiseen Kokemäenjoen yli kulkevien bussien ajoreitti on muuttunut kesän ajaksi Kauppatorin ja Porinsillan välillä molempiin suuntiin. Muutos koskee linjoja 1 (Citylinja), 2, 12, 60, 64 ja 66. Bussit pysähtyvät kesän ajan vain Kauppatorilla ja seuraavan kerran Puuvillan alueella (Pohjoisranta/Siltapuistokatu). Etelärannan ja Hallituskadun pysäkit sekä Saikun pysäkki Antinkadulla ovat pois käytöstä 10. elokuuta asti. Kauppatorin lähtölaiturit näillä linjoilla säilyvät nykyisellään.

Kaikkien Meri-Poriin lähtevät bussit ajavat reittiä Matkakeskus–Rautatienpuistokatu–Yrjönkatu–Mikonkatu–Antinkatu–Kauppatori (linjat 34, 34M, 34R, 35, 40M, 43). Vanhan linja-autoaseman edestä ei enää ajeta. Samaa reittiä käyttävät myös Citylinja ja Ahlaisten vuorot. Kauppatorilla linjojen 7V (Viasvesi), 8 (Koivistonluoto) ja 9 (Musa) lähtölaituri on 10. elokuuta asti laituri 7. Linjan 44 Yyterin ilmaisvuorot lähtevät laiturista 5. Kaikki muut Meri-Porin vuorot lähtevät laiturista 2.

Meri-Porin yhtenäiskoulun edestä ajaa kesällä vain linja 35. Linjat 34, 34M, 34R ja 43 ajavat suoraan Harry Gullichsenintietä pitkin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut