Katso videot Nakkilan riepotuksesta: ”Tästä tuuli vielä yltyi” – Näin lukijat kuvasivat ukkosrintaman vyöryä Satakuntaan

Lukijamme Nakkilan Osolla kuvasi kaksi videota, jotka näyttävät myräkän voiman.

”Sain tallennettua salamaniskun keskiviikkona Porin Tiilimäessä kello 17 aikoihin. Kuva otettu Maamiehenkadulta, aivan Nesteen huoltoaseman läheisyydessä”, Petri Virtanen kertoi.

29.6. 16:49 | Päivitetty 30.6. 11:11

Satakunta

Rauman lisäksi myös ainakin Nakkilan seudulle keskiviikkoinen ukkosrintama iski kunnolla ja aiheutti runsaasti vahingontorjuntatehtäviä. Porin kohdalta pahin myräkkä meni ohi toisaalta meren puolelta ja toisaalta mantereen puolelta.

Forecan meteorologi Juha Föhr äityi lähes runolliseksi kuvatessaan ukkosen olemusta Satakunnan Kansalle.

”Ukkossolut ovat sellaisia, että uusia syntyy ja vanhoja kuolee pois, ne muuttavat muotoaan, yhdistyvät ja erkanevat. Siinä tapahtuu kaikenlaista.”

Toisin sanoen ukkonen on arvaamaton ilmiö, vaikka rintaman päälinjoja voidaan ennustaa.

Näin lukijat kokivat keskiviikkoisen myräkän:

Jenni Ahti kuvasi seuraavat videot myräkän riepottamassa Nakkilan Osossa. Hän kertoo tulkinneensa sääolot syöksyvirtaukseksi. ”Tästä tuuli vielä yltyi”, hän kertoi, ja harmitteli, ettei ehtinyt tilanteessa ottamaan kuvia enempää.

”Tyyntä myrskyn edellä”, kuvaili Maria Minttu. Kuva on otettu Porissa Kallontien varrella olevalta uimarannalta kello 15.20 keskiviikkona.

”Sain tallennettua salamaniskun keskiviikkona Porin Tiilimäessä kello 17 aikoihin. Kuva otettu Maamiehenkadulta, aivan Nesteen huoltoaseman läheisyydessä”, Petri Virtanen kertoi.

Näkymä Lattomeren suunnalta Poriin päin keskiviikkona noin kello 16.10. Sade alkoi viitisen minuuttia myöhemmin.

Tapio Haaparannan sademittariin Nakkilassa tuli keskiviikkona iltapäivällä reilun tunnin aikana arviolta 55 millimetriä vettä. ”Alkoi näköjään satamaan lisää”, hän päätti kello 17.30 lähettämänsä viestin.

Salamanisku tallentui kuvaan Porin Karjarannan asuntomessualueella keskiviikkona kello 17.

Salama tallentui kameraan Porin paloaseman katolta.

Kirsi Virta lähetti ensimmäiset keskiviikon ukkoskuvat Porista Satakunnan Kansan toimitukseen. ”Kovan tuulen ja aallokon nosti”, Virta kirjoitti saatteessaan. Hänen kuvansa on otettu Mäntyluodon maisemista noin kello 16.

Näkymä Kallontieltä merelle.

Jos ukonilma sattuu kohdalle ja saat tallennettua hienoja näkymiä, voit lähettää kuvan toimitukseen osoitteeseen sk.verkko@satakunnankansa.fi. Liitä mukaan tiedot kuvan ottamispaikasta ja -ajasta.

Uutista päivitetty 29.6. kello 18.49: Lisätty Föhrin kommentit. Kuvia lisätään mahdollisuuksien mukaan, kun niitä tulee.

Päivitetty 30.6.2022 kello 8.15, kello 8.40 ja kello 9.34: Lisätty videot ja kuvia, päivitetty tekstin aikamuotoja ja paikkakuntia. Muokattu ingressiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut