Rakenteilla olevan hallin katossa paloi yritysalueella Raumalla – rakentajat suuressa roolissa sammutuksessa

Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta rakennuspalosta kello 14.10.

15 metrin korkuisessa ja 4 000 neliömetrin kokoisessa hallissa syttyi palo katolla tiistai-iltapäivällä. Kuvassa sammutustöihin liittyviä nostureita palopaikalla.

28.6. 15:37 | Päivitetty 28.6. 18:48

Rakenteilla olevan hallin katto syttyi palamaan Raumalla tiistai-iltapäivällä kattotöiden yhteydessä. Työntekijät viimeistelivät kattoa palon syttyessä. Palo syttyi tulitöiden seurauksena, kertoo päivystävä palomestari Jari Eno.

Palo levisi myös hieman katon puurakenteisiin.

Kukaan ei loukkaantunut palossa.

”Kohteessa oli ammattitaitoinen kattotyöyritys ja heillä oli varattuna tulityöhön liittyvät alkusammuttimet. He käyttivät niitä ja saivat palon rajattua niin, että se ei päässyt etenemään”, Eno kertoo.

Työntekijät järjestivät katolle lisää sammuttimia henkilönostimilla ennen, kun palokunta ehti paikalle. Pelastuslaitoksella meni Enon mukaan noin kaksi tuntia kohteessa.

”Meidän tehtäväksi jäi lähinnä raivata kattoa muutaman neliön alueelta ja varmistaa tilanne. Nyt jälkivartiointi on siirretty yritykselle. Kattoa pitää vartioida koko yön yli, koska on palo voi syttyä uudelleen.”

Eno arvioi rakennuksen kärsineen vaurioita muutaman tuhannen euron arvosta.

”Jos olisimme joutuneet käyttämään vettä, alakatto olisi kärsinyt ja olisi tullut useiden kymmenien tuhansien vahingot,” Eno sanoo.

Halli sijaitsee Lakarin yritysalueella tie 8:n varrella. Halli liittyy on LM-Suomiset Oy:n rakentailla olevaan raskaan kaluston huolto- ja säilytysvarikoon, jonka nimi on LM-Park.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta rakennuspalosta kello 14.10.

Kari Suni laski paikalla olevan yhdeksän tavallista paloautoa ja yhden pelastuslaitoksen nosturillisen lava-auton. Lisäksi paikalla oli ambulanssi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut