Pori Jazzille, Porisprerelle ja Porin päivälle uuden tukimuodon kautta yli 200 000 euroa kaupungin avustusta

Kolmen tapahtuman tukemiseksi perustetaan uusi tukimuoto.

Porin päivän juhlakansa seurasi silmä kovana olympiavoittaja Matti Mattssonin haastattelua viime elokuussa. Jatkossa juhlahumua taataan uudella tukimuodolla.

27.6. 19:31

Pori

Porin kaupunginhallitus (kh) päätti maanantaina pidetyssä kokouksessaan tukea valittuja tapahtumia vuoden 2023 alusta alkaen uudella tukimuodolla. Uusi Strategiset tapahtumakumppanuudet -tuki rahoitetaan Pori Jazzille tähän vuoteen asti tarkoitetusta vuosittaisesta sopimussummasta.

Kaupungin strategisiksi tapahtumakumppanuuksiksi vuodelle 2023 valittiin Pori Jazz, Porispere ja Porin päivä. Pori Jazz saa tukea 189 387 euroa, Porispere 20 000 euroa ja Porin päivä 10 000 euroa.

Kh päätti asiasta yksimielisesti. Kumppanuussopimukset viedään seuraavaksi päätettäväksi elinvoima- ja ympäristölautakuntaan.

Uutta tukimuotoa perusteltiin kaupunginhallituksen käsittelyyn tuodussa esityksessä muun muassa näiden tapahtumien suurena merkityksenä porilaisten hyvinvointiin ja kaupungin elinvoimaan.

Uudelle tukimuodolle oli kh:n mukaan tarve, sillä strategisiksi tapahtumakumppaneiksi luokiteltavat tapahtumat eivät sovi tällä hetkellä suoraan tapahtuma-avustusten piiriin tai muihin kaupungin avustusmuotoihin.

Strategiset tapahtumakumppanuudet -tukimuotoa on suunniteltu kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikön aloitteesta yhdessä avustustyöryhmän puheenjohtajan, strategiapäällikön ja elinvoima- ja ympäristötoimialan talouspäällikön kanssa.

Tuen saamiseen sisältyy omat kriteerinsä. Tukea saavan tapahtuman tulee olla muun muassa vähintään 10 000 kävijän suurtapahtuma, joka on porilaisten ja matkailijoiden kannalta vetovoimainen ja vakiintunut.

Tukea saava tapahtuma pitää järjestää Porin strategisesti tärkeässä kärkikohteessa, kuten Kirjurinluodossa tai keskustassa. Tapahtuman tekemisessä pitää myös ottaa huomioon porilaiset arvot: avoimuus, rakkaus ja rohkeus.

Tapahtumakumppanuuksista tehdään sopimus kaupungin ja tapahtumajärjestäjän välillä. Kumppanitapahtumat sitoutuvat puolestaan raportoimaan kaupungille muun muassa tapahtumien onnistumisesta, kävijämääristä sekä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen huomioimisesta tapahtumajärjestelyissä.

Tapahtuman tekemisessä pitää myös ottaa huomioon porilaiset arvot: avoimuus, rakkaus ja rohkeus.

"Strategiansa mukaisesti Porin kaupunki on tapahtumien kaupunki. Toivottavasti tulevina vuosina tämän uuden tukimuodon avulla uusia porilaisia tapahtuma-aihioita saadaan jalostettua vakiintuneiksi”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulainen Porin kaupungin tiedotteessa.

Kaupunginhallituksen tekemän päätöksen kautta kaupungin ja tapahtumajärjestäjien yhteistyön kehittäminen on jatkossa entistä selkeämpää. Tavoitteena on usean vuoden yhteinen kumppanuus, joka mahdollistaa yhteistyön kehittymisen ja antaa tilaa ideoinnille.

Päivitetty kauttaaltaaltaan kello 20.49: Lisätty mm. tukisummat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut