Sinustako sähkö- ja automaatioasentaja? – Uusi täsmäkoulutus houkuttelee hakijoita Satakuntaan taustasta riippumatta, työllistäjinä TVO, Aurubis Finland ja Jujo Thermal

Laaja yhteistyörintama pyrkii selättämään alan työvoimapulan.

Olkiluodossa riittää sähkö- ja automaatioasentajille työmaata. TVO hakee uudesta täsmäkoulutuksesta lisää työvoimaa. Kuva on toukokuulta 2021.

30.6. 6:00

Eura, Eurajoki, Rauma, Pori

Satakunnassa pyritään vastaamaan laajalla yhteistyöllä pulaan sähkö- ja automaatioasentajista. Koska työmarkkinoilla ei vapaita tekijöitä näytä olevan, on päätetty kouluttaa suoraan yhteistyöyritysten tarpeisiin.

Alkava pilottiyhteistyö sisältää yli 10 koulutuspaikkaa, jotka räätälöidään koulutettavien mukaan. Koulutus- ja rekrytointiyhteistyössä on mukana henkilöstöpalveluyhtiö Barona, ammatillinen kouluttaja Länsirannikon Koulutus Oy WinNova sekä alueen teollisuusyrityksiä ja kuntia.

Baronan aluepäällikkö Sanna Nikumatti sanoo, että koulutuspoluissa on kaksi eri pääväylää: työttömille tai työttömyysuhan alla oleville suunnattu rekrytointikoulutus ja toisaalta oppisopimuskoulutus, jolla tavoitellaan esimerkiksi jo alalla työskenteleviä tai niitä, jotka ovat vaikka valmiita vaihtamaan kokonaan toiselle alalle.

Tavoitteena on hakijoiden taustasta riippumatta löytää sitoutumaan kykeneviä ihmisiä, jotka jäisivät yhteistyöyrityksiin töihin. Tässä on Nikumatin mukaan se hankkeen todellinen haaste: miten tavoittaa juuri oikeat henkilöt, jotka ovat valmiita hyppäämään mukaan.

Haku syksyllä alkavaan koulutukseen aukeaa elokuussa. Koulutuspolku räätälöidään yksilöllisesti koulutukseen valittavien mukaan.

Mukana olevista yrityksistä nimensä julkisuuteen ovat antaneet Olkiluodon ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voima (TVO), Porissa toimiva kuparintuottaja Aurubis Finland ja Eurassa erikoispapereita valmistava Jujo Thermal. Pelkästään TVO:n on tarkoitus saada koulutusohjelmasta useampikin osaaja töihin.

Halukkailla yrityksillä on edelleen mahdollisuus lähteä mukaan syksyn koulutusohjelmaan.

Mikä?

Sähköasentajien täsmäkoulutus

  • Laaja yhteistyörintama pyrkii vastaamaan sähkö- ja automaatioalan työvoimapulaan syksyllä alkavalla täsmäkoulutuksella.

  • WinNova vastaa koulutusten suunnittelusta ja toteutuksesta.

  • Barona vastaa rekrytointiprosessista, hankkeen koordinoinnista ja hakijamarkkinoinnista.

  • Yritykset osallistuvat koulutuksen suunnitteluun ja tarjoavat työpaikat koulutettaville.

  • Eura, Eurajoki, Rauma ja Pori tarjoavat kaksi kuukautta ilmaista asumista koulutettaville, jotka muuttavat kuntiin maakunnan ulkopuolelta.

  • Koulutus koostuu kolmen kuukauden rekrytoivasta koulutusohjelmasta, joka toteutetaan yhdessä Satakunnan ely-keskuksen kanssa.

  • Täydentävää tutkinnon osaa tai tutkintoa tarvitseville on tarjolla myös oppisopimuskoulutusjakso, joka kestää 6–24 kuukautta.

Yhteistyökumppaneilla on selvä kuva siitä, ettei hakijoita löydy välttämättä Satakunnasta.

”Meidän on laajennettava hakijamarkkinointia koskemaan koko valtakuntaa, jotta saamme ihmiset kiinnostumaan Satakunnasta asuinpaikkana. Sen takia kunnat ovat lähteneet mukaan tähän, että kynnys muuttaa tänne olisi matalampi”, Nikumatti kertoo.

Mukana olevat Eura, Eurajoki, Rauma ja Pori tarjoavat hankkeen tiedotteen mukaan kaksi kuukautta ilmaista asumista koulutettaville, jotka muuttavat kuntiin maakunnan ulkopuolelta.

”Tällaiset usean eri toimijan muodostamat ekosysteemit ovat tällä hetkellä tehokkaimpia tapoja etsiä ratkaisuja osaajapulaan. Ei kilpailla keskenämme, vaan tehdään yhdessä. Se vaatii hyvää keskinäistä vuoropuhelua, mikä on tässä hankkeessa onnistunut hienosti”, WinNovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju sanoo.

Henkilöstö- ja viestintäjohtaja Jaana Isotalo TVO:sta kertoo, että yhtiö teki aloitteen hankkeesta. Olkiluotoon tarvitaan sähkö- ja automaatioasentajia kunnossapidon tehtäviin.

Isotalo kertoo, että uusia osaajia TVO:lle on löytynyt, mutta tarve on jatkuva ja keinovalikoimaa uusien työntekijöiden löytämiselle haluttiin laajentaa.

Isotalon mukaan TVO:n haasteena on, että toisen asteen kouluista ei näytä valmistuvan riittävästi sähkö- ja automaatioalan osaajia, tai ainakin se, että valmistuvista suuri osa ohjautuu talotekniikan puolelle.

”Ehkä ei ole tietoisuutta, millaisia työtehtävät täällä teollisuudessa on”, Isotalo miettii.

Osansa saattaa olla vanhalla mielikuvalla ”likaisesta” teollisuudesta, mikä alkaa olla monella alalla kaukana todellisuudesta.

Olkiluodossa asentajien työmaahan kuuluvat ydinvoimalaitokset 1, 2 ja 3 ja jatkossa myös Posivan ydinvoimapolttoaineen loppusijoituslaitos.

”Meillä on täällä asentajatehtävissä hyvin pieni vaihtuvuus, ja asentajat pystyvät kehittymään meillä erilaisiin tehtäviin”, Isotalo markkinoi.

Baronan Nikumatti kertoo, että nyt julkistettavan pilottihankkeen on tarkoitus olla uudenlaisen työvoimapulaa purkavan yhteistyön ensimmäinen askel.

”Tarkoitus on nyt luoda malli, jota voidaan monistaa muille toimialoille.”

Useampi vastaava koulutus on jo vireillä Satakunnassa. Tarkoitus on vastata työvoimapulaan ainakin sote-, elintarvike- ja metallialalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut