Helle­rajat paukkuvat tänään ympäri Satakuntaa

Metsäpalovaroitus on voimassa paikoin eteläisessä Suomessa ja Lapissa.

Kolmipäiväinen RMJ-festivaali alkoi Raumalla varsin lämpimässä säässä. Ranskalainen Ofenbach sai torstaina eturivin yleisön tanssimaan jo alkuillasta. Tänään tunnelma on eilistä kuumempi, sillä lämpötila nousee Raumalla 27 asteeseen.

24.6. 7:23

Juhannusaattona helleraja menee rikki suuressa osassa maata. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Henri Nymanin mukaan Kajaanissa voidaan vielä päästä hellelukemiin, mutta sitä pohjoisempana ei helleraja vielä ylity.

Myös Satakunnassa helleraja ylittyy tänään ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Ennusteen mukaan kuuminta on Kankaanpäässä, jossa iltapäivällä on 28 astetta, mutta myös muualla maakunnassa ollaan lähes samoissa lukemissa.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lämpötilat pyörivät 22 ja 25 asteen välillä. Keski- ja Pohjois-Lapissa voi odottaa viileämpää säätä.

Meteorologi arvioi, että hellelukemiin päästään puoliltapäivin maan etelä- ja länsiosissa. Nymanin mukaan 30 asteen rajaa tuskin rikotaan vielä aattona. Hän sanoo, että sille on pieni mahdollisuus Etelä-Pohjanmaan tienoilla.

”Pidän sitä epätodennäköisenä. Lauantaina on suuremmat mahdollisuudet”, Nyman sanoo.

Meteorologi arvioi, että 30 astetta voi viimeistään sunnuntaina rikkoutua useammallakin mittausasemalla maan eteläosassa.

Juhannusyöstä on tulossa suhteellisen lämmin. Yön alimmat lämpötilat ovat 15 asteen tienoilla maan etelä- ja keskiosissa.

Lapissa on viileämpää, ja Nymanin mukaan yön lämpötilat voivat laskea siellä alle kymmenen asteen.

Metsäpalovaroitus on voimassa paikoin eteläisessä Suomessa ja Lapissa. Varoitus on perjantaina voimassa Uudellamaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Ahvenanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa sekä Ylitorniossa, Pellossa, Rovaniemellä ja Pelkosenniemellä.

Lauantaina metsäpalovaroituksia on voimassa laajemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut