Älä jää yksin, kun ahdistaa: Uusi chat-palvelu auttamaan satakuntalaisia joka päivä

Nimetön, matalan kynnyksen palvelu löytyy Satasairaalan chatista.

Psykiatrinen sairaanhoitaja Anu Mattinen ja projektisuunnittelija Eetu Kangasniemi kannustavat ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä.

23.6. 20:53

Satakunta

Satasairaala on alkanut tarjota uutta, matalan kynnyksen chat-palvelua, joka neuvoo mielenterveyteen liittyvissä huolissa joka päivä kello 8–20.30, Satasairaala tiedottaa.

Palvelu löytyy Satasairaalan verkkosivujen oikean alalaidan chat-ikkunasta, johon on lisätty mahdollisuus valita mielenterveysneuvontaa.

Chatissa voi nimettömänä kysellä mielenterveydestä tai vaikka päihteiden käytöstä.

Satasairaalan mukaan viime vuodet ovat kuormittaneet ihmisiä, ja ”alakulosta, ahdistuksesta sekä töiden ja opintojen takkuamisesta on tullut monille arkipäivää”, erityisesti nuorille.

Chatissa vastaavat kokeneet psykiatriset sairaanhoitajat.

”Ei kannata jäädä yksin miettimään, pitäisikö hakea apua. Chatistä voi kysyä neuvoja paikasta riippumatta”, projektisuunnittelija Eetu Kangasniemi Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa -hankkeesta kertoo.

Chatissa voi halutessaan tunnistautua ja aloittaa videokeskustelun psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa. Hoitajat vastaavat chatissa oman potilastyönsä ohella. Siksi chatissa saattaa joutua odottamaan vuoroaan hetken.

Satasairaala vakuuttaa, että jokaiseen yhteydenottoon vastataan.

”Jos oma tai läheisesi mielenterveys huolettaa, vastaamme mielellämme kysymyksiin ja ohjaamme tarpeenmukaisiin palveluihin”, psykiatrinen sairaanhoitaja Anu Mattinen kertoo.

Itsemurhien ehkäisy Satakunnassa on STM:n rahoittama kansallista mielenterveysstrategiaa toteuttava hanke.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut