Vain yhdellä rannalla oli veden laadussa sanomista – Porin seudulla uskaltaa nyt pulahtaa, jos veden lämpötila ei karkota laiturilta

Kylmimmän ja lämpimimmän uimaveden välillä oli yli kuuden asteen lämpötilaero.

Kuvassa Noormarkun urheilukentän ranta, jossa vesi oli 20. kesäkuuta 17-asteista.

23.6. 19:28

Pori

Porin seudun uimavesissä ei toistaiseksi ole juuri valitettavaa, tiedotti Porin seudun ympäristöterveydenhuolto torstaina.

Valvonta otti Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen uimarannoilta 20. kesäkuuta näytteitä ja tutki ne laboratoriossa. Vedestä tutkitaan ulosteperäisten bakteerien pitoisuus. Lisäksi tarkkaillaan syanobakteerien eli sinilevien ja jätteiden esiintymistä.

Uimaveden laatu oli mikrobiologisesti hyvä kaikkialla muualla paitsi Kaasmarkun uimarannalla Ulvilassa. Kaasmarkusta on otettu toinen näyte 22. kesäkuuta ja sen tulos selviää juhannuksen jälkeisellä viikolla.

"Tarkastetut uimarannat olivat hyvin varusteltuja ja rannat siistejä. Vesissä ei näkynyt sinilevää tarkastushetkellä. Levätilanne voi vaihdella kesän aikana nopeastikin, joten vedenlaatu kannattaa tarkistaa silmämääräisesti aina ennen uintia”, sanoo terveysinsinööri Heidi Rosenblad.

Lämpimintä vesi oli näytteenottopäivänä Pappilanlammessa Ulvilassa (20,6 astetta) ja kylmintä se oli Uniluodon rannalla Porissa (14,3 astetta).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut